Ugrás a tartalomra

Budafokra jön a Kelemen Kabátban

2015. augusztus 29. szombat
A borfesztivál egyik legnagyobb bulija várható, amikor felcsendül majd a Nyári dallam
Budafokra jön a Kelemen Kabátban

A jelenleg szólókarrierjét is építő Szerecsenkirály (Horváth Boldizsár), a rapper M-Papa (Pápay Mihály) és az Irie Maffiából is ismert JumoDaddy (Horváth Gáspár) néhány profi session-zenésszel megerősítve adnak élő koncertet a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon. A 2011-ben debütált Kelemen Kabátban zenekar olyan népszerű dalokkal érkezik hozzánk szeptember első hétvégéjén, mint a pophimnusszá vált Nyári dallam, a Barack Obamának címzett Fainul a Buli, a YouTube és stream kategóriában győztes partisláger, a Maradjatok Gyerekek vagy a legfrissebb Köszönöm szépen. A kategorizálás ellen küzdő együttes a maga útját járja: saját szerzeményű dalaik valós érzelmeket, hangulatokat ragadnak meg, pozitív hozzáállást tükröznek, legutóbbi klipjeik visszafogottak, mégis karakteres stílusjegyeket viselnek. A fiatal zenekar frontembere, Horváth Boldizsár szerint egy komolyabb életmű tíz-húsz lemez megjelenése és több ezer sikeres koncert után kezdődik, így bőven van teendőjük, tudnak hova fejlődni.

A pesszimizmus a Kelemen Kabátban zenekar szerint nemcsak az egészségre és a lélekre, de az egész társadalomra nézve is káros. Hisznek abban, hogy van létjogosultsága a pozitív gondolatokat tartalmazó, klasszikusan esztétikus formáknak, mert azok feloldják a feszültséget és boldogságérzetet közvetítenek. A Városházi Híradó kérdéseire a meglepő nevű együttes frontembere, Horváth Boldizsár, művésznevén Szerecsenkirály válaszolt.

– A formációt a Boldi, Misi (M-Papa - Pápay Mihály) és Gazsi (JumoDaddy – Horváth Gáspár) név fémjelzi, koncerteken azonban lényegesen nagyobb létszámú a zenekar. A színpadi fellépésekre már nem szokás kíséretképpen CD-t vinni?
– Az idei nyár talán az első, amikor minden komoly produkció élőzenés koncertet ad. Egészséges divat, hogy ismét rangja van az élőzenének. Mi is hakniztunk egy rövid ideig CD-re, de 2013-ban – talán elsőként, de biztos, hogy az elsők között – elhatároztuk, hogy felhagyunk ezzel. A Kelemen Kabátban szigorúan véve háromtagú, Misivel alapítottuk meg a zenekart, majd később csatlakozott hozzánk a bátyám, Gazsi is. Mi határozzuk meg a stratégiát, mi írjuk a dalokat, de amikor színpadra visszük a produkciót, kiváló zenésztársakkal hatfős zenekarrá bővülünk.
– Milyen felállással érkezik a zenekar a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválra?
– Misi és én biztosan ott leszünk, mert nélkülünk nincs koncert. Mi rappelünk, énekelünk, és olyan zenésztársakkal adunk koncertet, mint Gajdacsi Gábor (gitár), Kiszin Miklós (basszusgitár), Nagy Róbert (billentyű) és Szabó Tamás (dob). 
– Milyen sztori kapcsolódik a zenekar nevéhez?
– Misivel együtt jártunk gimnáziumba, ahol volt egy Kelemen nevű osztálytársunk, aki mindig kabátban járt: télen és nyáron, tavasszal és ősszel, szóval mindig. Sokszor derültünk ezen, és megtetszett a két szó együttes hangzása. Kelemen katolikus pap lett, tudja, hogy ő a névadónk, és remélem, büszke ránk.

(Tamás Angéla)


Budafokra jön a Kelemen KabátbanKattintson a Budafoki Pezsgő-

és Borfesztivál honlapjára!

Fellépők, borászatok bemutatkozása,

tudnivalók, képek és minden infó

várja a fesztiválról!