Ugrás a tartalomra

Civilek a Szelmann Házban – közelebb egymáshoz, együtt a kerületért

2016. május 02. hétfő
A kerület összes civil szervezete részt vett az április 30-án megrendezett Civil Szervezetek Napján a Szelmann Házban. A rendezvényt Szepesfalvy Anna alpolgármester nyitotta meg.
Civilek a Szelmann Házban – közelebb egymáshoz, együtt a kerületért

Az egész napos összejövetel célja az önkormányzat, a civilek és a helyi vállalkozók kapcsolatának erősítése és még hatékonyabb együttműködése volt. "Az önkormányzat egyedül soha nem lesz olyan hatékony helyi szinten, mint a civil szervezetek, ezért kérjük az ő segítségüket, hogy minél több ember véleményét megtudjuk, és sok lakoshoz eljuthassunk" - mondta megnyitójában Szepesfalvy Anna alpolgármester. A köszöntő után Bogó Ágnes, a Nagytétényi Ember- és Érdekvédő Környezetvédelmi Egyesület és a Civil Konzultációs Tanács elnöke, majd Lászlóné Varga Éva, a Nagytétényi Polgári Kör elnöke hívta fel a figyelmet a „civilség” erejére.

Bakos Miklós helyi vállalkozó röviden ismertette, mitől működik saját cége oly hatékonyan, ezek az elvek ugyanis, szerinte a civil szervezeteknél is alkalmazhatóak. A nap folyamán egy többórás kommunikációs képzést tartott Franczia Ágnes pszichológus, tréner. A World Cafe módszernek köszönhetően sok értékes beszélgetés alakult ki az asztaltársaságok körében. A csapatmunka végén a résztvevők összegezték a megoldandó feladatok listáját és a végrehajtásához szükséges eszközöket.

A finom ebéd és a kötetlen beszélgetés után az idei kerületi termelői borverseny eredményhirdetésével zárult a Civil Szervezetek Napja. A fehér borok közül aranyérmet kapott Katona Ferenc 2014-es Rajnai Rizling balatonboglári bora. A vörös borok kategóriában Igert György és Rónafalvi Gergely 2012-es Hanserg Cuve-je nyert és a közönségdíjat Ipolyvölgyi János 2015-ös Syrah-ja nyerte el.

 

A Civil Szervezetek Napján a budafokteteny.hu-nak nyilatkozott Szepesfalvy Anna alpolgármester

 

Kapcsolódó anyagok:

http://www.promontortv.hu/2016/05/09/civil-szervezetek-napja-4/

 

Nyilatkozott a budafokteteny.hu-nak Bogó Ágnes, a Nagytétényi Ember- és Érdekvédő Környezetvédelmi Egyesület és a Civil Konzultációs Tanács elnöke is. 

Lászlóné Varga Éva, a Nagytétényi Polgári Kör elnöke is interjút adott a budafokteteny.hu-nak.

Bakos Miklós helyi vállalkozó, a Bakosfa Kft tulajdonos-ügyvezetője

A kerületi termelői borverseny eredményhirdetése után nyilatkozott a budafokteteny.hu-nak Garbóci László helytörténész, a Promontorium Borlovagrend ceremóniamestere is.

Civilek a Szelmann Házban – közelebb egymáshoz, együtt a kerületért