Ugrás a tartalomra

Családi muzsika sok mókával

2018. január 29. hétfő
Az idén harmincéves Kolompos zenekart várjuk a Klauzál Házba
Családi muzsika sok mókával

Zene, tánc, hagyományápolás sok-sok mókával és kacagással vegyítve. Február 4-én, a családi vasárnap sorozat keretében a Kolompos zenekar ad műsort a Klauzál Házban. Nagy Zoltánnal, a zenekar tagjával beszélgettünk.

– Idén ünnepli 30. születésnapját a Kolompos zenekar. Hányszor koncerteztek ez idő alatt Budafok-Tétényben?

– Többször is játszottunk a kerületben, a Rózsakert utcai óvodában viszonylag rendszeresen felléptünk. Két-három havonta kedveskedtünk új műsorral a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt. Van őszi, tavaszi és persze nyár eleji repertoárunk, ezeket adtuk elő Budafokon, és két alkalommal a pezsgő- és borfesztiválon is felléptünk.

– Február első vasárnapján a Klauzál Házban adnak koncertet. Milyen meglepetéssel készülnek?

– Lesz interaktív játék gyerekeknek, sokféle muzsika és tánc, tánc, tánc… Zenekarunk oszlopos tagja, Szántai Levente tánctanító, mókamester a farsangi mulatság fénypontján vezényli a jelmezversenyt. Minden beöltözött gyermek jelmezével kapcsolatban kitalál egy-egy játékot, miközben mi, zenészek improvizálunk.

– Milyen hosszú műsort terveznek?

– Nagyjából egyórás lesz, az első felében zenélünk, majd bevonjuk a gyermekeket is, többek között a jelmezverseny során. Közös tánccal zárjuk a műsort.

– Az elején szóba került, hogy már harminc éve zenélnek a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt. Mit terveznek a harmincadik évfordulóra?

– Először is hadd mondjam el, hogy amikor elkezdtük a zenélést és bebocsátást nyertünk egy-két óvodai rendezvényre, végtelen örömmel töltött el minket, hogy találkozott az elképzelésünk az óvodapedagógusokéval. Játékosan, vidáman, dalolva-kacagva akartuk feleleveníteni a magyar hagyományokat, népszokásokat. Hát innen indultunk és nagy utat tettünk meg. A harmincadik évfordulón szeretnénk megjelentetni egy lemezt, amit augusztusban veszünk fel, és jó lenne, ha az ősszel fel tudnánk lépni azokkal a tagokkal, akikkel az évek során valamikor közösen zenéltünk. (Szilágyi László)