Ugrás a tartalomra

Családi nap a Klauzál Házban

2017. december 14. csütörtök
Fenyődíszeket, különleges ékszereket is készíthettek a gyerekek, miután találkoztak a Mikulással
Családi nap a Klauzál Házban

Családi nap a Klauzál Házban

Malek Andi és az EsZeMent MeseBand koncertjére rengeteg kisgyermekes család érkezett a Klauzál Ház színháztermébe. A vicces és tanulságos versek és mesék után két átdolgozott Halász Judit-dal is elhangzott a műsorában. A vidám pillanatok után a Mikulás két angyallal várta a gyerekeket, és mindenkinek egy-egy szaloncukrot adott ajándékba.

A ház folyosóján kézműves asztaloknál készíthettek a gyerekek textil ékszereket Balogh Kinga segítségével. A kicsik régi pólókból vágtak ki csíkokat, ezeket összecsomózva készültek a nyakláncok és a karkötők. Az ékszerszett azonban nem lenne teljes fülbevaló nélkül, ezért kávékapszulákból színes fülbevalókat is készítettek a gyerekek és az anyukák. Ehhez az ötleteket Puskás Kriszta adta, aki segített az ékszerkészítésben is.

Az aulában álló fenyőfát a gyerekek az asztaloknál készített díszekkel varázsolták karácsonyfává. Kerültek a fára díszes dobozok, manócskák és kukoricafüzérek is. Móriné Mester Éva kreativitásának köszönhetően a meglévő alapanyagokból a gyerekek meseszép díszeket készítettek az otthoni fenyőfára is. Amíg a lurkók alkottak, addig a szülők a Mini&Mami piacon vásárolhattak babaruhákat és kézműves termékeket. Idén több mint negyven árus vette igénybe ezt a lehetőséget és bérelt asztalt az árusításhoz.

Az ünnepi hangulatról a Karácsonyi redesign kiállítás is gondoskodott, amelyet január 14-ig lehet megtekinteni a folyosó falain. Radeczky Erzsébet olyan egyedi, dekorációs célra készített alternatív karácsonyfákat, illetve karácsonyi díszeket mutat be, amelyek tervezése és kivitelezése során kilépett a megszokott díszítési formákból. Ezek a fák szokatlanok a szemnek, de az egyediségük, környezetbarát kivitelük miatt rendkívül figyelemfelkeltőek. A kiállított darabok egy részét bárki otthon is könnyen elkészítheti. (Viszkocsil Dóra)