Ugrás a tartalomra

Csipa és a Kisamerika

2018. október 21. vasárnap
A Hooligans frontembere a hobbizenekarával lép fel a Klauzál Házban
Csipa és a Kisamerika

Zenészberkekben nem szokatlan, ha valaki kirándul egyet a stílusok világában. A pezsgő- és borfesztiválon is látott Micheller Myrtill a jazz tanszak elvégzése után dolgozott többek között techno stílust képviselő DJ-kkel. Ördög „Csipa” Tibor, a Hooligans frontembere is érdekes zenei kísérletet mutat be. A rockzenéből ismert énekes ezúttal swing-, jazz- és rock and roll-slágereket énekel október 28-án a Klauzál Házban.

Négy éve alakult a Csipa és a Kisamerika formáció. A Hooligans zenekar frontembere régóta dédelgetett álmát valósítja meg társaival a színpadon. Végre swinget, jazzt és a rock and roll óvatosabb változatát játszhatja. Ennek megfelelően senkit sem ér majd váratlanul október 28-án a Klauzál Házban, hogy a szokásos gitárközpontú muzsika helyett sokkal lágyabb dallamok szólnak majd. A szaxofon, zongora és a nagybőgő ismeretlen hangszer a Hooligans-koncerteken, a Csipa és a Kisamerika formáció viszont előszeretettel használja a swing és a jazz alapkellékeit, s persze lesz két énekesnő is a színpadon, valamint egy-egy gitáros és dobos.
A rajongóknak nincs okuk az aggodalomra: Csipa nem fordít hátat az anyazenekarnak, a Kisamerika csak akkor ad koncertet, ha éppen nincs előre lekötött fellépése a Hooligansnek. Például október 28-án, vasárnap a Klauzál Házban, a repertoár és a Facebookon terjedő információk alapján bátran állítjuk, hogy a különböző világslágerek, mint páldául a Just A Gigolo, a Bring Me Sunshine vagy a Hotel California, néhány Hooligans-dal feldolgozása is elhangzik majd Budafokon. S ha már szóba jött a Facebook, érdemes követni a zenekart a népszerű közösségi oldalon. Többek között az is kiderül, hogy régóta várják a rajongók a budapesti koncertet, mert a Csipa és a Kisamerika már régen muzsikált a fővárosban. A budafoki Klauzál Házba érdemes eljönniük a Hooligans- és a swingrajongóknak egyaránt. Fergeteges buli lesz a zenei kísérletezés jegyében. Vétek lenne kihagyni! (VH)

Csipa és a Kisamerika