Hírek

Kisgyermeknevelők Torockóban
Az Egyesített Bölcsőde dolgozóinak kirándulása Erdélyben
2018-08-07

Tizenöt egyesített bölcsődei dolgozó vett részt az idei szakmai csapatépítő kiránduláson, melynek célpontja az erdélyi Torockó volt. A programot az önkormányzat finanszírozta, és fő célja a határon túli emberek és az ott fellelhető kultúra megismerése, valamint a természeti kincsek felkutatása volt.

A faluturizmus jegyében kaptak szállást a bölcsődei dolgozók, ennek köszönhetően nagyon jó kapcsolat alakult ki a torockói emberekkel. Még egy hangversenyre is meghívták a budafoki vendégeket. Mindenki örült a Tordai-hasadékban tett gyalogtúrának, a sóbánya megtekintésének és az erőltetett hegymenetnek a Székelykő szikláig. Torockó főterén a csapat meglátogatta a Néprajzi Múzeumot, a falu vízimalmát és egy gyermekotthont is. A gyerekek nagy örömmel fogadták a felnőtt látogatókat, akik persze nem érkeztek üres kézzel. A rengeteg játék mellett friss zöldségeket és gyümölcsöket, tartós élelmiszereket vittek az otthon lakóinak. A Budafoki Szomszédok Piacáról a Csupa Vitamin Kft. és a Zöldségözön Kft. ajánlott fel több rekesz finomságot a kicsiknek, a játékokat pedig a Sándor és Társai Kkt. játék kis- és nagykereskedés adományozta. Az otthonban jelenleg 23 rászoruló gyerek él. A nevelők arra tanítják őket, hogy szeressék és tiszteljék szüleiket, akikkel csak ritkán tudnak találkozni. Ez az otthon hatalmas lehetőség a lakók számára, hiszen itt megfelelő az ellátás és fontos ismereteket is elsajátíthatnak a kicsik.
„A látogatás a közösségi összefogás erejére, a családi kapcsolatok támogatásának a fontosságára irányította rá a figyelmünket. Az otthon nevelői a gyermekek fejlődését feltétlen szeretettel támogatják, hitvallásuk az, hogy minden nap próbálnak a maguk kis teendőiben jók lenni – és lássuk be, ezek a  hétköznapi apró dolgok, mint az egymásra való odafigyelés, a közös tevékenység, a közösen átélt élmények sokszor tényleg mindennél fontosabbak” – mondta Csepeliné Faragó-Tóth Gabriella intézményvezető az Erdélyben átélt pillanatokról. A négy nap alatt teljes testi-lelki feltöltődésben volt részük a dolgozóknak. Az eddig is erős kollegiális kapcsolatok még erősebbek lettek, ennek hatására a mindennapi munka is még hatékonyabban fog zajlani. (Viszkocsil Dóra)