Ugrás a tartalomra

Kisgyermeknevelők Torockóban

2018. augusztus 07. kedd
Az Egyesített Bölcsőde dolgozóinak kirándulása Erdélyben
Kisgyermeknevelők Torockóban

Tizenöt egyesített bölcsődei dolgozó vett részt az idei szakmai csapatépítő kiránduláson, melynek célpontja az erdélyi Torockó volt. A programot az önkormányzat finanszírozta, és fő célja a határon túli emberek és az ott fellelhető kultúra megismerése, valamint a természeti kincsek felkutatása volt.

A faluturizmus jegyében kaptak szállást a bölcsődei dolgozók, ennek köszönhetően nagyon jó kapcsolat alakult ki a torockói emberekkel. Még egy hangversenyre is meghívták a budafoki vendégeket. Mindenki örült a Tordai-hasadékban tett gyalogtúrának, a sóbánya megtekintésének és az erőltetett hegymenetnek a Székelykő szikláig. Torockó főterén a csapat meglátogatta a Néprajzi Múzeumot, a falu vízimalmát és egy gyermekotthont is. A gyerekek nagy örömmel fogadták a felnőtt látogatókat, akik persze nem érkeztek üres kézzel. A rengeteg játék mellett friss zöldségeket és gyümölcsöket, tartós élelmiszereket vittek az otthon lakóinak. A Budafoki Szomszédok Piacáról a Csupa Vitamin Kft. és a Zöldségözön Kft. ajánlott fel több rekesz finomságot a kicsiknek, a játékokat pedig a Sándor és Társai Kkt. játék kis- és nagykereskedés adományozta. Az otthonban jelenleg 23 rászoruló gyerek él. A nevelők arra tanítják őket, hogy szeressék és tiszteljék szüleiket, akikkel csak ritkán tudnak találkozni. Ez az otthon hatalmas lehetőség a lakók számára, hiszen itt megfelelő az ellátás és fontos ismereteket is elsajátíthatnak a kicsik.
„A látogatás a közösségi összefogás erejére, a családi kapcsolatok támogatásának a fontosságára irányította rá a figyelmünket. Az otthon nevelői a gyermekek fejlődését feltétlen szeretettel támogatják, hitvallásuk az, hogy minden nap próbálnak a maguk kis teendőiben jók lenni – és lássuk be, ezek a  hétköznapi apró dolgok, mint az egymásra való odafigyelés, a közös tevékenység, a közösen átélt élmények sokszor tényleg mindennél fontosabbak” – mondta Csepeliné Faragó-Tóth Gabriella intézményvezető az Erdélyben átélt pillanatokról. A négy nap alatt teljes testi-lelki feltöltődésben volt részük a dolgozóknak. Az eddig is erős kollegiális kapcsolatok még erősebbek lettek, ennek hatására a mindennapi munka is még hatékonyabban fog zajlani. (Viszkocsil Dóra)

Kisgyermeknevelők Torockóban