Ugrás a tartalomra

Decemberi Pincejárat - Adventi borkalandok

2018. december 04. kedd
2018-ban utoljára nyitottak ki a budafoki pincék. A Várszegi Pincében a Canarro Duó zenélt, a Katona Borházban a Hírös Gasztroszínház előadását láthatta a közönség.
Decemberi Pincejárat - Adventi borkalandok

Az év utolsó Budafoki Pincejárata idén egybeesett az első adventi hétvégével, így sok helyen megjelentek az ünnephez kapcsolódó szokások és szimbólumok. A finom borok és különleges ételek megkóstolása mellett a látogatók újra meghallgathatták a júliusi tehetségkutató legjobbjait: a Seybold- Garab pincében fellépett a Hász Eszter duó, a Magdolna Borklubban a Kolta Péter duó, a Lics Pincében pedig Nikolics Viki.

A Záborszky Pincében Takács Éva néprajzkutató beszélt az adventi szokásokról, és mutatott be néhány kézzel készített karácsonyfadíszt. Révész József mesterszakács ünnepi fogásokat ajánlott és osztotta meg a hallgatósággal az elkészítésüknek titkát. Az előadás után fogastekercs kapros rákragu és fehér bor várta a látogatókat. A telt házas Katona Pincészetben a Keserű aszú címmel a Hírös gasztroszínház exkluzív borkóstolóval egybekötött színházi előadást tartott, hatalmas sikerrel. A Borköltők Társasága Étteremben most is előjegyzésben hamar elfogytak a jegyek az esti vacsorával egybekötött Pincekvízre. Rendkívül különleges programmal várták az egyedülállókat a Lics Pincében, ahol egy párkeresőknek szóló interaktív előadással próbáltak segíteni a szingliknek, hogy ne legyenek majd egyedül az ünnepek alatt. Fergeteges hangulat és folyamatos telt ház volt a Várszegi Pincészetben, ahol a Canarro duó adott koncertet.

(Viszkocsil Dóra)