Ugrás a tartalomra

Diákolimpiai bajnokok a Kempelen sportolói

2018. április 18. szerda
Áprilisban ismét taroltak a Kempelen Farkas Gimnázium csapatsportolói. A lányok röplabdában, a fiúk kézilabdában bizonyultak a legjobbnak a Diákolimpia országos döntőjén.
Diákolimpiai bajnokok a Kempelen sportolói

A Magyar Diáksport Szövetség a sport tehetséggondozás, a sport népszerűsítése, valamint a tanulók egészséges életmódra nevelése céljával a 2017/2018. tanévben immáron 31. alkalommal hirdette meg az ország valamennyi általános és középiskolájában a Diákolimpiát. A 6-20 éves általános és középiskolások számára 13 sportágban, hat korcsoportban talál gazdára a tanév „Diákolimpia® Bajnoka” cím.

Április 5-8. között a röplabda „B” kategória Diákolimpia országos döntőjére került sor Debrecenben, ahol a legjobb megyei és fővárosi csapatok mérkőztek meg egymással. A versenysorozatba összesen 335 csapat jelentkezett, közülök 20 fiú- és 20 lánycsapat jutott az országos döntőbe. A kimagasló színvonalú küzdelemben a Kempelen Farkas Gimnázium röplabda lánycsapata hozhatta el az első hellyel járó aranyérmeket és kupát az V-VI. korcsoportban. A csapat tagjai: Béla Zsófia, Bodnár Nikolett, Nagy Zsuzsanna, Nikitscher Petra, Nyisztor Virág, Pokoly Panna, Pokoly Petra, Szerdahelyi Dalma, Török Eszter, Varga Borbála. Edzőjük: Haász Ferenc. Külön elismerésben részesült a legjobb testnevelő, felkészítő tanár is. Ezt a címet szintén a kempelenesek hozták el idén, hiszen a gimnázium testnevelőtanárát, Varga Lórántot díjazták.

Április 12-15. között a kézilabda „B” kategória Diákolimpia országos döntőjét rendezték meg Balatonfüreden, ahol 16 V-VI. korcsoportos csapat küzdött az első helyért, melyet végül a Kempelen Farkas Gimnázium fiúcsapata szerzett meg. A csapat tagjai: Chrenkó Ferenc, Czakó Zsombor, Zsidákovits Ferenc, Slenker Balázs, Tárnok Márton, Kovács Gergely, Hajgató Ákos, Kiss-Puskár Milán, Kővári Kristóf, Simon Bertalan, Török Zoltán, Pál Viktor. Felkészítő tanár: Varga Lóránt. Tárnok Márton a legjobb fiú kapus különdíjban is részesült.

Gratulálunk a sportolóknak az elért sikerekhez!

Diákolimpiai bajnokok a Kempelen sportolóiDiákolimpiai bajnokok a Kempelen sportolói

Forrás: www.mdsz.hu

http://kfg.hu/hirek

Képek forrása: www.mdsz.hu