Ugrás a tartalomra

Díszpolgárok Találkozója a Lics Pincészetben

2018. július 18. szerda
Az idei évben megválasztott díszpolgárt, Lászlóné Varga Évát köszöntötték a hagyományos Díszpolgár Találkozón a Lics Pincészetben.
Díszpolgárok Találkozója a Lics Pincészetben

A tizenötödik kerületi díszpolgár-találkozón ismét megtelt a Lics pincészet, ahol nemcsak a jubileumi év alkalmából az elmúlt 15 esztendőről volt szó, de tisztelettel megemlékeztek az elhunyt díszpolgárokról is, s egyben bemutatták az újat, a nemrég megválasztott László Istvánné Varga Évát, a Nagytétényi Polgári Kör elnökét. A megjelenteket a szervező Klauzál Gábor Társaság titkára, Hódi Szabolcs köszöntötte, majd Mészáros Péter egyetemi adjunktus a Díszpolgárok Társasága nevében üdvözölte az egybegyűlteket.

Ezután „felvirágozták” – azaz csokrot kapott – a változatlanul lelkes háziasszonyt, Lics Évát abból az alkalomból, hogy ismét helyet adott a hangulatos találkozónak. Az egyébként valóban jó hangulatot csak a szomorú megemlékezés szakította meg, mert „a kerület rendszerváltás utáni huszonnégy díszpolgárából bizony már többen nincsenek köztünk” – említette meg Mészáros Péter és Prim György, aki a másfél évtizedről összegyűjtött képek közül – mely a társaság életét, eseményeit mutatja be – jó néhányat kivetített, és mindhez hozzáfűzött egy-egy történetet.
– Jó volt visszanézni, mi minden történt velünk az elmúlt években – jegyezték meg többen is az asztalnál. Az est folyamán a tavaly decemberében elhunyt Gömöry Géza díszpolgár előtt rövidfilmmel tisztelegtek, de felolvasták Karsay Ferenc polgármester levélben elküldött méltató szavait is. A találkozón részt vett Szepesfalvy Anna alpolgármester is. A rangos eseményen Garbóci László helytörténész és Bogó Ágnes díszpolgár köszöntötte László Istvánné Varga Évát díszpolgárrá választása alkalmából.
Az est hátralévő részében leleplezték Udvarnoky László pálos szerzetes, budatétényi plébános díszpolgári tablóját.
(Temesi László)