Ugrás a tartalomra

Egészséges Budapest Program: közel kétszázmilliós fejlesztés a budafok-tétényi szakrendelőben

2018. október 21. vasárnap
Az összegből orvostechnikai és informatikai fejlesztéseket valósítanak meg a Káldor Adolf Szakrendelőben.
Egészséges Budapest Program: közel kétszázmilliós fejlesztés a budafok-tétényi szakrendelőben

Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere elmondta, az önkormányzat által biztosított 20 millió forintos önrészből és az állami támogatásból álló közel kétszázmillió forintos összeget digitális röntgen és egy teljes funkcionális EKG beszerzésére fordítja az önkormányzat, valamint egy műtőasztalt, műtőlámpát és tíz vizsgálóasztalt vásárolnak, és lecserélik az orvosi és várótermi bútorokat is. Ezenkívül megújul a szakrendelő informatikai rendszere is. – Nem vártunk tétlenül az állam segítségére: a Káldor Adolf Szakrendelőben évek óta felújítások zajlanak az önkormányzat saját erejéből. Energetikai korszerűsítése, a vizesblokkok gépészeti felújítása, az épület akadálymentesítése korábban megtörtént. Emellett 2018 decemberéig megtörténik az intézmény épületének teljes körű felújítása, közel 600 millió forintnyi önkormányzati forrásból – tette hozzá a polgármester.
Dr. Kiss Norbert, a Dél-budai Egészségügyi Szolgálat főigazgatója arról beszélt, hogy az önkormányzat évről évre támogatja az intézmény fejlesztését.
Dr. Mayer Ákos, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ járóbeteg-szakellátási igazgatója elmondta, hogy az Egészséges Budapest Programban a kórházfejlesztésen túl 32 szakrendelő megújítása szerepel 58 milliárd forint értékben.

A támogatásról szóló kormánydöntésről itt írtunk korábban: http://budafokteteny.hu/hir/200-millios-eszkozfejlesztes-a-kaldor-adolf-szakrendeloben

 

Fotó: Kocsis Zoltán