Ugrás a tartalomra

Egy éve a Klauzál Ház élén

2018. május 07. hétfő
Gazdik István: Célunk hatással lenni a kerület határain túl is
Egy éve a Klauzál Ház élén

Nagy tapasztalattal és nagy tervekkel érkezett, éppen egy évvel ezelőtt Gyálról Budafok-Téténybe Gazdik István, aki tavaly május óta áll a Klauzál Gábor Művelődési Központ és intézményei élén. Ez alkalomból egy kis számvetésre és terveinek ismertetésére kértük meg az igazgatót.

– Hogyan értékeli az eltelt egy esztendőt?
– Úgy érzem, sikeres egy évet zártunk, köszönhetően a kollégáknak is, hiszen a meglévő értékeket megőriztük, a fluktuáció megállt, illetve lelassult. Érdekes helyzet volt év közben munkába állni itt, mert a munkaterv és a költségvetés még nélkülem készült el, azaz jóval korábban fogadták el, amivel nem is volt gond, legfeljebb finomhangolásra volt szükség. Nem könnyű egy kész rendszerbe belecsöppenni, de azt hiszem, sikerült elfogadtatnom magam. 

– A „kötöttség” ellenére mit tudott saját elképzelései közül megvalósítani?
– Talán stílusváltást, a környezettel való intenzívebb kapcsolattartást, a kultúra fogalmának tágítását, ami magába foglalja például a zenén kívül a sportot, a gasztronómiát, a kulturált italfogyasztást – ennek tükrében rendeztük meg ősszel a grillsütő országos bajnokságot –, ami mind nemzeti kultúránk része. Helye van ezeknek a kulturális kínálatunkban, különösen egy olyan vidéken, mint Budafok-Tétény, ahol hagyománya van a bor- és pezsgőkészítésnek, ahol a kerület vezetésének a hozzáállása egy nívós bornegyed kialakításához nagyon szimpatikus. Saját eszközeinkkel, remek programokkal szeretnénk ezt a törekvést mi is támogatni.  

– Milyen elképzelése van még, mit szeretne megvalósítani az elkövetkezendő időszakban?
– Célom, hogy a kerület határain túlra is hatással legyünk kulturális tevékenységünkkel. Az év elején országos második helyezést értünk el az Év Közművelődési Plakátja szakmai pályázaton, és idén pályázni fogunk a Minőségi Közművelődési Intézmény címre, ami nagy munka lesz. Remélem, ezzel az elitklub része leszünk! Minden programunkkal élményt akarunk nyújtani és értéket teremteni. Nem véletlenül ez a szlogenünk „Érték plusz élmény egyenlő Klauzál Ház”. Májusban, a Budafoki Tavaszi Fesztiválon három héten át ennek a szellemében összeállított programokra várjuk az érdeklődőket.

(Temesi László)