Ugrás a tartalomra

Elegáns cukrászda nyílt Rózsakerten a kerület támogatásával

2016. február 10. szerda
Családi vállalkozás virágozhat fel az önkormányzat segítségével. A Rákóczi úton csodás süteményeket fogyaszthatunk, kulturált környezetben
Elegáns cukrászda nyílt Rózsakerten a kerület támogatásával

Felkapott hely lett az elmúlt két hónapban a Wolf pékség és cukrászda, mert barátságos a környezet, ropogós a kenyér és finom a házi sütemény. Az sem elhanyagolható, hogy mindezeket baráti áron kínálják. Farkas Géza tulajdonos társaival az önkormányzattól bérli az évekig üresen álló, de nívóssá varázsolt helyiséget.

Az illat már messziről a Wolf pékségbe csábítja a Rózsakerten lakókat, hát még a közeli óvodásokat, iskolásokat. A szülőknek, ha az illat nyomába erednek gyermekeikkel, biztosan ki kell nyitniuk a pénztárcájukat. Nagy szerencséjük, hogy szolid árakon juthatnak a finomságokhoz. Mint ahogy elfogadható áron jutott az önkormányzati bérleményhez a három tulajdonos, Farkas Géza, felesége, Végh Zsuzsanna és az unokatestvér, Péter Csaba is.

– Idejártam udvarolni a Budafokon született és a lakótelepen élő kedvesemnek, későbbi feleségemnek, amikor kinéztem magamnak ezt a helyiséget – avatott be a kezdetekbe Farkas Géza. A tulajdonos neve az oka, hogy az üzlet a Wolf nevet kapta. A vállalkozó régóta szeretett volna ilyen célra bérbe venni egy helyiséget. Tavaly tavasszal végre megkapta a rózsakerti cukrászda helyét, ami jóval nagyobb, mint a korábbi üzletei voltak. Tíz évig a Dózsa György úton üzemeltettek cukrászdát, majd 2011-ben „felkerültek” a Rákóczi út 20/B-be egy 115 négyzetméteres helyiségbe, ami mellett megkaptak még kétszáz négyzetmétert a szomszédban.

– Nagyon köszönjük az önkormányzat segítségét, mert elfogadható bérleti díjért üzemeltethetjük pékségünket és cukrászdánkat, így bővíthettük a profilunkat és újabb dolgozókat vehettünk fel, akik kerületi lakosok. December elején nyitottunk, és az eltelt két hónap alatt több öröm is ért bennünket a feleségemmel. Megszületett első gyermekünk és már látható munkánk gyümölcse is, egyre többen jönnek vásárolni, úgy érzem, megszerették ezt a helyet, ahol a gyerekeknek még egy játszósarok is rendelkezésükre áll – mondta el lapunknak a tulajdonos.

Az önkormányzat is újjávarázsolta a helyiséget, leszigetelték az épületet, kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a fűtésrendszert. Így egy igazi, nívós pékség és cukrászda jöhetett létre a Rózsekerti lakótelepen, olyan, amely bárhol a belvárosban is megállná a helyét. Ennek örömére a környék gyerekeit, akik az óvodában vagy az iskolában farsangolnak és jelmezben térnek be a cukrászdába, pénteken megajándékozzák egy forró kakaóval. (Temesi)