Ugrás a tartalomra

Elegánsan rappelnek

2018. december 11. kedd
Megjelent a Pincejárat különdíjasának első lemeze
Elegánsan rappelnek

Nagy nap virradt a Hopsterz zenekarra szeptember elsején: egyrészt – videoklippel megerősítve – nyilvánosságra került az első EP-je (a kislemeznél hosszabb, de a nagylemeznél rövidebb zenei kiadvány), a KáPédal, másrészt a júliusi Pincejárat zenei tehetségkutatójának különdíjasaként koncertet adhatott a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon.

A nyáron alakult, fiatal együttes tagjai élre vasalt fekete nadrágban és fehér ingben léptek a közönség elé, hogy azután funkkal vegyített hip-hop zenéjükkel, rappel és énekkel, valamint markáns, szókimondó szövegeikkel lázba hozzák a Pezsgő tér közönségét.
A nagy sikerű koncert után a Hopsterz két alapító tagjával, az énekes/rapper Katuval (Katula Bence Ádám) és Tenki Dániel basszusgitárossal beszélgettünk.
– Szokatlan, hogy egy könnyűzenei zenekar kilenctagú.
Katu: – Ebben a felállásban nyár elején játszottunk először, mondhatjuk, hogy friss zenekarként „robbantunk be” a budafoki tehetségkutató versenybe. 2018-ban adtuk az első koncertünket, akkor még hatan, majd utána szinte rögtön kibővültünk egy háromtagú fúvós szekcióval. Ez eleinte elég komoly problémát jelentett a hangszerelésben, mert saját számokat játszunk, és a fúvós arrange-okat másképpen kell megírni, de szerencsére a harsonásunk, Brunner Bence segített ebben. A fúvósokkal minőségibb a műsorunk, magasabb szintet tudunk képviselni.
– A színpadi megjelenésük sem átlagos. Mindenben egyediségre törekednek?
Dániel: – Ezt az együttest ketten alapítottuk. Korábban volt már egy másik zenekarunk, de szerettünk volna igényesebb zenét játszani. Elegáns, de mégis laza öltözékünkkel is igyekszünk megtisztelni a közönséget és a színpadot. Zenei irányzatunk a hip-hop és funk keveréke, az irányvonal a rap+ének és rengeteg funk. Ezt próbáljuk minél minőségibb zenei keretek közé szorítani, és az arculatban is visszaadni.
– Ki a példaképük?
Katu: – Számunkra a francia nu-jazz formáció, a  különböző stílusok között lavírozó Electro Deluxe zenekar az iránymutató.
Dániel: – Ők a világ egyik legsikeresebb soul-funk csapata, és nagyon szeretjük a zenéjüket.
(Tamás Angéla)

Elegánsan rappelnek

A Hopsterz a pezsgő- és borfesztivál színpadán :: Fotó: Kocsis Zoltán