Ugrás a tartalomra

ELEKTRONIKAIHULLADÉK-GYŰJTÉS

2015. szeptember 20. vasárnap
A ROLFIM Szövetkezet és Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata szervezésében elektromos és elektronikai hulladék berendezés (e-hulladék) gyűjtést szervez, amely során ingyen leadhatja összegyűlt e-hulladékát.
ELEKTRONIKAIHULLADÉK-GYŰJTÉS

Az e-hulladék-gyűjtés ideje: 2015. október 10. (szombat), 08.00–12.00-ig
Az e-hulladék-gyűjtés telepített gyűjtőhelye:
Nagytétényi út–Háros u. sarok (BUDACOLOR előtt)

Mi az e-hulladék-gyűjtési akció célja?
A gyűjtés szervezői elkötelezett hívei a környezet védelmének, ezért szeretnék elérni, hogy a XXII. kerületben is szélesedjen az újrahasznosítható hulladékok begyűjtésének köre. Az e-hulladék különleges gyűjtést és kezelést igényel – azaz nem gyűjthető a háztartási vegyes hulladékkal. Sajnos az e-hulladék a sok újrahasznosítható másodnyersanyag mellett számos mérgező anyagot – nehézfémet (ólom, kadmium, higany, króm) is tartalmazhat, amelyek a környezet számára nagy veszélyt jelenthetnek. Az e-hulladék másodnyersanyagokat is rejt, amelynek jelentős része újrahasznosítható. Ennek ellenére nagy részük ma mégis hulladéklerakókba, erdőszélekre, illegális lerakókba vagy illetéktelen kezekbe kerül.
Cél, hogy az e-hulladék minél nagyobb mértékben hasznosuljon, illetve a benne található, környezetre, emberre veszélyt jelentő mérgező anyagok ellenőrzött körülmények között kerüljenek ki környezetünkből.
Védjük együtt környezetünket! Kérjük, vegyen részt felhívásunkban!
A gyűjtés során leadható elektronikai berendezések a teljesség igénye nélkül: „minden ami valaha árammal, elemmel, akkumulátorral működött”.
Azok számára, akik, nem tudják megoldani az e-hulladék elszállítását, de szeretnének megszabadulni nagyméretű, nagy tömegű e-hulladékuktól, térítésmentesen igénybe vehető a „Házhoz megyünk érte akció” szolgáltatása. Ennek keretében a szervezők vállalják az összekészített eszközök elszállítását a XXII. kerület területén, amennyiben legalább 100 kg e-hulladék gyűlt össze. Ez a mennyiség kb. 3-4 db nagyméretű műszaki tárgy (pl. hűtő, mosógép, tv).
Az elszállítandó eszközöket, kérjük, ne helyezzék ki őrizetlenül az ingatlanukon kívülre, így elkerülhető a berendezések fosztogatása, illetve a környezet szennyezése!
Ugyanígy várjuk az intézmények (iskolák, szociális, egészségügyi, oktatási és egyéb, gazdasági intézmények stb.) bejelentését is, s igény szerint a környezetvédelmi előírásoknak megfelelően igazolást állítunk ki az átvételről. 
Az igények bejelentését a 06-1/269-0234-es telefonszámon várjuk munkanapokon 08.00–16.00-ig. A bejelentésben telefonos elérhetőséget is kérünk megadni, a begyűjtőjárat megtervezését követően szükségessé válhat az elszállítás időpontjának pontosítása céljából!
A ROLFIM Szövetkezet lehetőséget biztosít, hogy egész évben a 2310 Szigetszentmiklós-Gyártelep ÁTI-Sziget Ipari Park alatti telephelyén használt, illetve hulladékká vált elektromos és elektronikai berendezéseket térítésmentesen átveszi hétfőtől péntekig 8–13 óra között. Elektronikaihulladék-gyűjtéssel kapcsolatosan érdeklődni szintén a 06-1/269-0234-es telefonszámon lehet!
Együttműködő munkájukat köszönjük!