Ugrás a tartalomra

Élen a Kossuth és a Herman

2017. október 09. hétfő
Labdarúgó tehetségek a Szent Mihály Kupán
Élen a Kossuth és a Herman

Élen a Kossuth és a Herman

A nemrégiben elkészült Pokorny József Sporttelep műfüves pályáján csaphattak össze a kerületi általános iskolás csapatok a XV. Szent Mihály Kupa megszerzéséért. Az önkormányzat által finanszírozott beruházásnak köszönhetően profi játékosoknak érezhették magukat a diákok, amikor ráléptek a pályára. A Budatétényi Polgári Kör és a Budatétény Sportegyesület közös rendezvényét Szabó Tibor testnevelő tanár fogta össze.

A Budatétényi Polgári Kör minden évben ősszel rendezi meg a Szent Mihály-napokat, melynek a nyitóeseménye a diákok labdarúgótornája. A fiatalok szeptember 22-én, kora reggel érkeztek meg a budatétényi Pokorny József Sporttelepre, idén hat iskola tizenegy csapattal nevezett be az itt megrendezett focitornára. Az ünnepélyes megnyitón felsorakoztak a csapatok: Árpád Utcai Általános és Német Nemzetiségi Iskola, Baross Gábor Általános Iskola, Gádor Általános Iskola, Herman Ottó Általános Iskola, Kempelen Farkas Gimnázium, Kolonics György Általános Iskola és Köznevelési Sportiskola, Kossuth Lajos Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola. A mérkőzéseket Bocskai József, Kelemen László, Karácsony László és Konrád Gábor vezették. A szülők a pálya széléről drukkoltak gyermekeiknek. A diákok rendkívül elszántan, de sportszerűen cseleztek és rúgták a gólokat. Az alsós korcsoportnak járó Szent Mihály Kupát a Kossuth Lajos Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola mezőnyből kiemelkedő, igazi labdarúgó tehetségekből álló csapata vette át. Második lett a Kolonics György Általános Iskola és Köznevelési Sportiskola, harmadik helyezést ért el a Gádor Általános Iskola csapata. A felsős korcsoportnak járó Szent Mihály Kupát a Herman Ottó Általános Iskola szintén ügyes futballistákból álló csapata nyerte el. A Kolonics György Általános Iskola és Köznevelési Sportiskola ebben a korosztályban is a második helyre szorult, de két ezüstjük mutatja a kiegyensúlyozottan jó teljesítményt. A harmadik helyezésnek a Kempelen Farkas Gimnázium diákjai örülhettek.

A kupákat Németh Zsolt országgyűlési képviselő, az arany-, ezüst- és bronzérmeket Karsay Ferenc polgármester, vitéz Pokorny Endréné és Kolláthné Hollóssy Rita, a Budatétényi Polgári Kör elnöke adta át az első, második, harmadik helyezést elért csapatoknak. A Budatétény Sportegyesületet Kreuz Péter képviselte a díjátadó ünnepségen. Az eredményhirdetés után a hagyományokhoz híven megkoszorúzták vitéz Pokorny Endre emléktábláját.

(Viszkocsil Dóra)