Ugrás a tartalomra

Elfogadták a kerület költségvetését

2017. február 24. péntek
Az idei költségvetés elfogadása után a szociális területet érintő, a segítségnyújtási lehetőségeket bővítő döntéseket hoztak a képviselők.
Elfogadták a kerület költségvetését

A napirendek között több olyan is szerepelt, amelyek elfogadásával az önkormányzat bővíteni tudta a kerületben a szociális rászorultsági alapon járó ellátásokat. A többi között döntöttek a képviselők arról, hogy az olyan alacsony jövedelemű, nehéz élethelyzetben lévő családoknak is tud mostantól a kerület vezetése betegszállítási támogatással segíteni, ahol a krónikus beteg családtag rendszeres orvosi kezelésekre szállítását a család jelenleg kénytelen önerőből megszervezni.

Arról is döntött a Képviselő Testület, hogy az önkormányzat folytatja a kedvezményes gyermekétkeztetéssel kapcsolatos eddigi gyakorlatot: idén sem emeli meg az étkezési térítési díjat egyetlen intézménytípusban sem, vagyis változatlanul kedvezményes marad a térítési díj a bölcsődei, az óvodai és az iskolai étkezésben egyaránt. Emellett a képviselők elfogadták azt az indítványt is, amely alapján ingyenessé vált a középiskolába kerülő azon diákok étkezése, akik az általános iskolában is ingyen étkezhettek. A kerületi sérült embereket érintő kedvező döntés is született: a még szakszerűbb ellátás érdekében mostantól a Szociális Szolgálat a sérülésspecifikusabb támogató szolgáltatás felé tudja terelni az érintetteket, ennek az ellátási formának ugyanis csökkentették a díjszabását.

Az egészséges életmód támogatását, a kerületi szabadidősport fellendítését szolgálja az az elfogadott előterjesztés, amely alapján feladat-ellátási szerződést kötött az önkormányzat az az új műfüves sporttelepeire, az utánpótlás bázisának szélesítése érdekében.Szakmapolitikai jellegű fontos döntése volt a Képviselő Testületnek az is, hogy a kerületi önkormányzati intézmények közalkalmazottainak a teljes évre garantálva, az egyes ágazatok bérrendszeréhez igazítottan, differenciált illetménykiegészítéseket állapított meg.  

A Promontor TV összefoglalója: