Ugrás a tartalomra

Élő legenda a Klauzál Házban

2019. március 19. kedd
Révész Sándor és a „Rock and roll közlegények” Budatétényben
Élő legenda a Klauzál Házban

Hat évvel ezelőtt, többévnyi hallgatás után lépett újra színpadra Révész Sándor EMeRTon-díjas énekes, akit visszatérésekor változatlan szeretettel fogadott a közönség. A Generál, illetve a Piramis együttes egykori frontembere nagyon megtisztelőnek tartja, hogy a „Rock and roll közlegények” március 24-i koncertjét annak ellenére telt házzal (egy hete minden jegy elkelt – a szerk.) várja a Klauzál Ház, hogy az októberben elmaradt fellépésükkel csalódást okoztak rajongóiknak.

– Megteheti egy rocklegenda, hogy éveken át nem hallat magáról?
– Kockázatos volt, hogy elcsöndesedtem, de nem volt zenei mondanivalóm. A Jóisten segítségével azonban működik ez a fajta ciklikusság, a közönség felkapja a fejét, ha valami történik körülöttem. Egyébként meg világéletemben szerényen éltem. Soha nem volt költséges mániám, megbecsültem a javaimat és igyekeztem azokkal jól sáfárkodni. Tizenöt évig egy alföldi tanya volt az otthonom, és most is gyönyörű természeti környezet vesz körül. Így, hatvanöt év fölött pedig megpróbálok jól gazdálkodni azzal a talentummal, amelyet kaptam.
– Néhány éve akusztikus gitáron játszott a budatétényi színpadon. Kísérletnek szánta?
– A mindennapokban több mint harminc éve társam és jó barátom a gitárom. Néha naponta többször is megpendül egy a-moll és elkezdődik a saját énekórám, de a dalok írásánál is ezt a hangszert használom. Egy-egy akusztikus kirándulás hihetetlen élményt nyújt számomra.
– Mit jelentett önnek a Generál, illetve a Piramis együttes?
– A pályakezdő évek a zene iránti alázatról, az együtt zenélés öröméről és a harmóniák kereséséről szóltak. Az akkori, nagyon gazdag zenei világot Várkonyi Mátyás és Novai Gábor garantálta, tőlük komoly zenei útmutatást kaptunk. A Piramisban nagyszerű társakkal óriási sikereket értünk el. Minden poszton izgalmas, remek emberekkel dolgozhattam együtt, sok szeretetre méltó emléket őrzök ebből az időből. Závodi Janóval (Závodi János – a szerk.) például mind a mai napig közösen zenélünk a Piramis évek nevű formációban. A zene nyelvén emlékezünk a múltra, felidézzük az akkori nagy sikerű dalokat. Ebben a felállásban Janón és rajtam kívül a nagyszerű basszusgitáros, Megyaszay István, a briliáns dobos, Delov Jávor játszik és a „Rock and roll közlegények” két kivételes tehetségű „közlegénye”, Horváth Ákos és Nagy Gergő gitáros. (Tamás Angéla)

Élő legenda a Klauzál Házban