Ugrás a tartalomra

Első közös siker: élmezőnyben a mezőkaszonyi-budafok-tétényi bográcsos

2016. május 10. kedd
A 4. Mezőkaszonyi Bográcsfőző Versenyen a legízletesebb második fogás és a leglátványosabb főzősátor díját nyerte el a közös testvértelepülési csapat.
Első közös siker: élmezőnyben a mezőkaszonyi-budafok-tétényi bográcsos

Nagy sikerrel zárult a 4. Mezőkaszonyi Bográcsfőző Verseny. Mezőkaszony és Budafok-Tétény közös csapata a legízletesebb második fogás első díját nyerte el a közösen készített töltött káposztával a május 8-i rendezvényen. A budafok-tétényi  delegáció tagjai voltak: Zugmann Péter alpolgármester, Dankóné Hegedűs Jolán  (MSZP), Kázmácz József (Fidesz-KDNP) és Kállai Tamás (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselők, illetve Sükösd Levente sajtó- és kommunikációs vezető és  Berger János gépkocsivezető. Mezőkaszony részéről: Tar Erzsébet, Hatalovits Sándor, Tóth Jenő, Simon Béla és Tóth Norbert.

Összesen tizennyolc csapat nevezett a kaszonyi termálfürdő melletti réten tartott népünnepélyre a Beregvidékről, a Munkácsi és az Ungvári járásból, illetve Magyarországról és Romániából, és több ezer érdeklődő érkezett, több országból, illetve Ukrajna távolabbi területeiről is. A versenyt a Beregszászi Járási Állami Közigazgatási Hivatal, a városi és a járási tanács, illetve a házigazdák, a kaszonyi termálfürdő és Mezőkaszony önkormányzata támogatta. A rendezvény alapvető célja az ukrán-magyar kapcsolatok erősítése, a magyar konyha népszerűsítése – hangsúlyozta a megnyitó ünnepségen Szalipszki Endre főkonzul, Magyarország beregszászi főkonzulátusának vezetője, aki elsőként a mezőkaszonyi-budafok-tétényi közös testvértelepülési csapat sátrát kereste fel.

További részletek: http://www.karpatalja.ma/karpatalja/szines/ismet-a-bogracsgulyase-volt-a-foszerep-a-kaszonyi-termalfurdoben/