Ugrás a tartalomra

Első nyárindító a Piactéren

2017. július 27. csütörtök
A Lóca Együttes és a Kongattak Zenekar is fellépett a Szomszédok Piaca előtti színpadon
Első nyárindító a Piactéren

Első alkalommal rendezett nyárindító programot a Szomszédok Piaca előtti közösségi térre a Klauzál Gábor Művelődési Központ. A rendezvényen sok család megjelent, hiszen a kisgyerekeknek és a felnőtteknek is szóltak a koncertek.

A színpadon elsőként a Lóca Együttes lépett fel a kisgyerekek nagy örömére. A háromtagú zenekar 2010-ben alakult Kecskeméten, azóta számos helyen szerepelnek gyerekelőadásokkal. Fekete Inci énekes a koncert után elmondta: a repertoárjukon szerepelnek jeles napokhoz fűződő műsorok, de nagyobb lélegzetű népmese-feldolgozások is. Budafokra a Lóca Együttes az „Úgy tetszik, hogy jó helyen vagyunk itt” című műsorral érkezett. Ez egy zenés utazás a nagymamához, akinél természetesen nem maradhat el a palacsinta elfogyasztása sem.

A Klauzál Ház nyárindító napjának második felében az ütős hangszerek kapták a főszerepet. A Kongattak Zenekar igazi karibi hangulatot varázsolt a Szomszédok Piaca előtti térre. Schleier Csaba, az együttes vezetője a megalakulásukról elmondta: a zamárdi aluljáróban kezdtek el utcazenélni. Ennek azonban akkora sikere volt, hogy a banda kinőtte a helyet, és ma már fesztiválokra is meghívják őket, vagyis színpadképes lett a formáció. A szintén három zenészből álló csapat dobolása közben egyébként táncosnők is megjelentek a színpadon, hogy színes bikiniben karneváli táncokat lejtsenek a a közönségben lévő apukák és a nagypapák nagy örömére.

(Promontor Tv)