Ugrás a tartalomra

Elvis Presley a Pezsgő téren

2017. december 05. kedd
Európa egyik legjobb Elvis-emlékzenekara amerikai katonai egyenruhában idézte fel a Király katonaéveit
Elvis Presley a Pezsgő téren

Elvis Presley a Pezsgő téren

A délutáni időpont ellenére sok embert vonzott és remek hangulatot teremtett a Savoyai Jenő téren a kizárólag Elvis Presley-számokat játszó Ed Philips and the Memphis Patrol. Az együttes szinte egyenesen Szlovákiából érkezett a budafoki koncertre, mert éjjel még Kamocsán, az Oáza Campben nyomtak őrületes bulit a Motofest résztvevőinek. Magyarország, sőt Európa egyik legjobb Elvis-emlékzenekara amerikai katonai egyenruhában idézte fel a borfesztivál közönségének a Király katonaéveit, a G. I. Bluesos korszakát. Ed Philips, a zenekar frontembere – bár a koncert végén csuromvizesen jött le a színpadról – szívesen válaszolt a Városházi Híradó kérdéseire.

– Minden koncerten sikerül elérniük, hogy a közönség együtt lélegezzen a zenekarral? 

– Nem emlékszem olyan fellépésre, ahol ne mozgott volna a hallgatóság feje, lába, karja a zene ritmusára. A rock and roll örök, akár külföldön állunk a színpadon, akár itthon, Elvist pedig nagyon sokan szeretik, a dalai népszerűek, ezért nincs nehéz dolgunk. Egyébként mi vagyunk az egyetlen európai zenekar, amelyik kizárólag a Király számait játssza.

– Úgy tudom, 2009-ben a magyarok közül elsőként jutott döntőbe a Blackpoolban megrendezett Elvis Presley Európa-bajnokságon. Ez inspirálta arra, hogy rá két évre megalapítsa együttesét?

– Igazából ez egy Európában megrendezett világverseny volt, ahol a hetven indulóból a Heart és a My Way című dalokkal bekerültem a tíz legjobb előadó közé. Az elődöntőben zenei alapokra énekeltem, a döntőben azonban már egy igen jó együttessel, és akkor határoztam el, hogy összehozok egy zenekart. Amikor hazajöttem Angliából, megkerestem a srácokat, és megalakultunk. Az ország különböző pontjairól érkeztünk, de már mindannyian Budapesten élünk.

– Kiknek köszönhetjük ezt a fergeteges hangulatot?

– Fácán aka Tom Stormy dobosnak, aki megalapította annak idején a Mystery Gang Rockabilly Triót, Európa legfigyelemreméltóbb autentikus rhythm-and-blues előadójának, a gitáros Long Tall Sonnynak, a nagybőgős Zedinek, aki csak nemrégiben csatlakozott a csapathoz, és remélem, nekem, Ed Philipsnek is. De a jó hangulat nemcsak nekünk, hanem a hálás közönségnek is köszönhető.  (T. A.)