Ugrás a tartalomra

Emberpalánták kertje Tétényben

2017. július 12. szerda
Hatodik éve rendezi meg a Klauzál Gábor Művelődési Központ az Emberpalánta kézművestábort
Emberpalánták kertje Tétényben

A gyerekek körében rendkívül népszerű az Emberpalánta tábor a Klauzál Házban, pár nap alatt betelnek a meghirdetett helyek. A nyári szünet első hetében megrendezett tábor nagy segítség a szülőknek, mert ilyenkor még az önkormányzati tábor nem működik, ezért a diákok elhelyezése nagy fejtörést okoz a családoknak.

Mindennap alkottak valamit a gyerekek a Klauzál Ház hűvös termében, az Emberpalánta táborban. A gyerekek kedvenc alkotása egy fenyőtobozból készített hatalmas fekete pók volt, amelyhez csillámport és egyéb kiegészítőket is használhattak. A tábor vezetője, Balogh Zsuzsanna szerint nagyon fontos már kiskorban elkezdeni fejleszteni a kreativitást. Mint elmondta: a gyöngyfűzés csodákra képes, és még a gyermekek is jól szórakoznak a munka közben. A kézműves-foglalkozások mellett persze sok volt a játék, a sport és az éneklés is a ház hatalmas fákkal körülvett udvarán is működő táborban. A táborozók alig várták, hogy tollasozhassanak, labdázhassanak, vagy éppen fogócskázzanak a szabadban. A rekkenő hőségben a szomszédos uszodába is ellátogattak a gyerekek egy-egy óra úszásoktatásra.

A hét fénypontja a Fővárosi Állatkert meglátogatása volt, ahova a saját maguk által batikolt pólókban érkeztek a gyerekek. A rengeteg állat megismerése közben játékra is volt idő a nemrégiben megszépült kertben. Mozgalmasan telt a tábor szerdai napja is, hiszen ekkor a gyerekek a Cziffra Központ színháztermében léphettek fel saját produkcióikkal. A drámapedagógiai foglalkozásoknak és a nagyon jól összeszokott társaságnak köszönhetően remekművek születtek a színpadon. A tábor utolsó napján a diákok ellátogattak a Veréb utcai Barlanglakás Múzeumba, ahol Appel Péter vezetésével megismerték a hely történetét, majd egy népi hangszert is készítettek.

(Viszkocsil Dóra)