Ugrás a tartalomra

Énekes színművésznő Budatétényben

2017. június 06. kedd
Náray Erika a Budafok Big Band vendége volt
Énekes színművésznő Budatétényben

Énekel, színpadon játszik, szinkronizál, műsort vezet a Müpában és a TV2 hangja az egri születésű Náray Erika, aki a Tavaszi Művészeti Fesztiválon a Budafok Big Band vendégeként érkezett a Klauzál Házba.

Nem véletlen, hogy a művésznő két diplomát is szerzett, egyet prózai színészként, egyet jazzénekesként, hiszen gyerekkorában nyolc évig csellózott, majd a híres szentesi gimnázium irodalom-dráma tagozatán tanult, így életében folyamatosan jelen van a zene és a színház, de mint mondta, hol az egyik, hol a másik kerül túlsúlyba.

– Mostanában a színház vagy az éneklés jut nagyobb szerephez?

– Most inkább a zene van jelen az életemben, de egyik nélkül sem tudnék meglenni, mert a pszichémnek mindkettőre szüksége van. A koncertek és egyéb munkáim mellett a Rózsavölgyi Szalonban játszom az Amazonok című francia vígjátékban, ősszel pedig a spanyol napok alkalmából bemutatjuk Federico García Lorca utolsó színpadi művének, a Bernarda Alba házának zenés verzióját a Müpában.

– A következő évadban is folytatja a Jazzrajongók című zenés-beszélgetős sorozatot a Müpában?

– Igen. Idén hét vendégem volt, többek között Dragomán György, Alföldi Robi és Hámori Gabriella, jövőre azonban nyolc alkalommal hívok ismert, népszerű embereket. A műsorban nemcsak a jazzről, hanem mindenről beszélgetünk, a zenekarommal pedig megidézzük a meghívottak zenei világát, és ha úgy alakul, énekelek is.

– Többnyire saját zenekarával vagy a Budapest Jazz Orchestrával koncertezik. Rendhagyónak mondható, hogy a Budafok Big Banddel énekel?

– Ezzel a formációval még nem léptem fel soha, Puskás Csaba zenekarvezető invitálására jöttem, méghozzá nagyon szívesen, mert mindig nagy öröm big banddel énekelni. Ez különleges ünnep egy énekes számára. Egyébként is szívügyemnek tekintem a műfaj népszerűsítését, ezért járom az országot a Budapest Jazz Orchestrával. A jazzt és az élő zenét közkinccsé tevő, délelőtti előadás-sorozatot a felső tagozatos és középiskolás diákoknak készítettük. Az ingyenes, interaktív programon a zene mellett magyarázatokat is hallhatnak a fiatalok, az esti koncertek azonban a felnőtteknek szólnak. (Tamás Angéla)