Ugrás a tartalomra

Érzelmi hullámvasút Gájer Bálinttal

2017. január 19. csütörtök
Szerelmes dalokat is énekel a Klauzál Házban Valentin-napon a magyar Michael Bublé
Érzelmi hullámvasút Gájer Bálinttal

Már többször magával ragadta a budafok-tétényieket koncertjeivel. Február 12-én is ez vár rajongóira, akik egyúttal fel-ülhetnek érzelmi hullámvasútjára. Gájer Bálint kalauzolja majd őket csaknem két órán keresztül, élő zenekarral a latinos-popos-swinges „állomásokon”. Az elegáns énekes ezúttal Valentin-nap alkalmából látogat a Klauzál Házba.

Élete nagy utazása előtt kaptuk telefonvégre a népszerű művészt, aki kedvesével igen távol tőlünk, Thaiföldön „elővalentinozik”.

– Rám fér már egy kis pihenés, mert elég hajtós volt az elmúlt évem, ami kimagaslóan jól sikerült – indokolta kéthetes szerelmi „kiruccanását”. – A decemberem is nagyon sűrű volt, sok fellépéssel, amelyek közül kiemelkedett a Sinatra-műsor több ezer nézővel. Az elmúlt évem legfontosabb sikereihez tartozik még a novemberben Swing N Pop címen megjelent második önálló nagylemezem, amelyen sokkal több a saját dal, mint az előzőn. Hallhatók rajta klasszikus swinges dalok, latinos lüktetésű szerzemények és popdalok is. Aki ezt meghallgatja, igazi érzelmi hullámvasúton utazhat velem együtt.

– A Klauzál Házban is felülhetnek különleges hullámvasútjára az emberek?

– Erre még inkább, hiszen Valentin-napi műsorral készülök nyolcfős élő zenekarral, amiben több dal is a szerelemről szól majd, mint például az Ébren álmodok, a Jöttél, láttál, szerettél, a Meglátni és megszerezni, a Messze a holnap vagy a legújabb, a Világítótorony, amely hamarosan a rádiókban is hallható lesz. A második lemezemen egyébként sokkal több szó esik a szerelemről, mint az elsőn.

– Csak nem szerelmes?

– A legjobbkor kérdezi, éppen a szerelmemmel megyek Thaiföldre két hétre… Már nagyon várjuk az utat. 

– A „mézes” hetek és a Valentin-nap után mik várnak önre 2017-ben, milyen évre számít?

– Az áttörés éve lesz, úgy érzem. Remélem, még jobban felível majd az egyéni karrierem, amiért igen sokat teszek, hiszen keményen dolgozom, ráadásul magamat menedzselem. Május 24-én pedig a Művészetek Palotájában koncertezem Szörényi Leventével, a Budapest Jazz Orchestrával és egy világsztárral, Joan Faulknerrel, akivel még egy duett is elképzelhető. A különleges koncerten swing- és jazz-örökzöldek csendülnek fel, valamint Illés- és Fonográf-slágerek big band hangszerelésben. Ezzel a műsorral Debrecenbe és Pécsre is elutazunk. Új lakásba is költözöm az idén a kedvesemmel. Kell ennél több?

(Temesi László)