Ugrás a tartalomra

Ételt, otthont, esélyt!

2018. szeptember 26. szerda
Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai is sajt- és borkóstolásra invitálták a vendégeket
Ételt, otthont, esélyt!

Az árusok között szerényen meghúzódó, nyitott belső kert és a kapuban az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai a borfesztivál mindkét napján sajt- és borkóstolásra invitálták a Kossuth Lajos utcán sétáló fesztiválozókat.

 

A 2015 óta Budafokon működő országos központ udvarán második alkalommal várták az érdeklődőket Kastélyosdombón készített sajtkülönlegességeikkel, amelyek mellé a Sauska Pincészet által felajánlott, „jótékony” borokat kínáltak. A felnőtteknek kellemes beszélgetést, a gyerekeknek csöndes foglalatosságot ígérő helyszín szinte minden négyzetcentiméterén, hol egy halom sötétkék léggömbön, hol a fal mellett kifeszített zászlókon, szemünkbe ötlött az adományvonal 1353-as száma, amit telefonunkon tárcsázva mi is hozzájárulhatunk a szegénység elleni küzdelemhez.
Bár ezen a hétvégén sokan betértek ide, hogy egy-egy pohár bor mellett megízleljék a Kastélyosdombói Sajtüzem kézműves termékeit, vasárnap kora délután érezhetően tovább nőtt az érdeklődés: egyre többen és többen érkeztek a székekkel berendezett kertbe, hogy a délutáni jótékonysági koncert részesei lehessenek. Wolf Kati énekesnőt már telt ház fogadta, így Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató száznál is több embernek mondhatta el a szervezet célkitűzéseit, a segítségnyújtás legkülönfélébb módozatait. Kiemelte, hogy a Sauska Pincészet által felajánlott bor eladásából származó teljes bevételt a segélyszervezet kapja, a sajtok készítésével és árusításával is – amelyek az ország csaknem ötven Tesco áruházában kaphatók – az a céljuk, hogy a szegénységből kiutat kereső családok számára esélyt kínáljanak a felzárkózásra. 
Mindenki abban tud segíteni, amiben a legjobb – zárta üdvözlő szavait Gáncs Kristóf, és átadta a mikrofont az Iskolakezdés együtt! segélyakció arcának, Wolf Katinak, aki most nem tanszereket csomagolt, hanem azzal támogatta a szervezet munkáját, amihez a leginkább ért: énekelt.
Az énekesnő a Dajka Krisztián gitárossal adott ötvenperces akusztikus koncerten nemcsak gyönyörű hangjával és a népszerű dalokkal teremtett kitűnő hangulatot, hanem remek humorával is, amelyet lépten-nyomon megcsillogtatott. (Tamás Angéla)