Ugrás a tartalomra

Európa jövője a tét

2017. február 23. csütörtök
Bayer Zsolt szerint a kormány két lépéssel a világ előtt jár
Európa jövője a tét

Európa jövője a tét – ezzel a címmel tartott telt házas előadást Bayer Zsolt neves író, publicista a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesületének nagytermében, a helyi Savoyai Kör meghívására. A kétórás „sorselemzés” levezető moderátora Szepesfalvy Anna alpolgármester volt. A rendezvényen jelen volt Karsay Ferenc polgármester, valamint Németh Zoltán és Zugmann Péter alpolgármesterek.

– A nemzetközi helyzet fokozódik – kezdte mondandóját ironikusan a Tanú című filmből jól ismert fordulattal a neves előadó, majd így folytatta: – Nagy változások elé nézünk. Magyarország a nemzetközi figyelem középpontjában áll, egy olyan kormányzattal, amely hetedik éve nem tétlenkedik, hanem cselekszik, a problémák megoldását keresi, és amiért meg is kapja a magáét. Az elején szidják minden lépéséért, aztán később beigazolódik, hogy igaza van. A kormány évek óta két lépéssel elöl jár, és gondolkodik a világ várható eseményeit tekintve. S a világ csak néz, csodálkozik, hogy ez a kis ország előre megmondta…

Bayer Zsolt arra figyelmeztetett, senkit ne tévesszenek meg a balliberális sajtó elfogult hazugságai. Szerinte két világban élünk, mert a nyugati médiában mindent megtesznek ellenünk, de az olvasói vélemények között egyre szaporodnak az olyan kijelentések: „Végre valaki megvéd bennünket!”

– Merre tart szeretett Európánk és a világ? – tette fel a kérdést Bayer Zsolt, amire meg is adta a választ: – Ez a világ a pusztulás felé rohan! Ha minden így halad tovább, mint most, „nekünk harangoztak”! – jelentette ki a publicista. – Két dologra alapozom mindezt – mondta. – Az egyik, hogy vészesen fogy hazánk és a kontinens lakossága, a másik, hogy a migrációs hullám lemoshat bennünket. Ötven év múlva a Föld lakossága megduplázódik, 15 milliárd lesz, és minden kontinens jelentős szaporodással számolhat, miközben Európa lakossága csökken! „A jövő a nemzetállami reneszánsz, globalizáció nélkül!” – hangsúlyozta az újságíró.

Bayer Zsolt beszélt az OLAF-jelentésről is, amely a 4-es metró körüli visszaélésekről szól. Többek között közölte azt is: szerinte ebben az ügyben lesznek még hamarosan nagy meglepetések, újabb nevekkel. Az est zárásaként – kérdésekre válaszolva – nem maradhatott ki a 2024-es budapesti olimpia témája sem. – Olimpiát rendezni jó, különösen olyan nemzetnek, amely sporteredményei alapján rászolgált erre – mondta a publicista. – Jót tesz nemzeti büszkeségünknek, és ha okosan csináljuk, még dollármilliárdokban mérhető hasznot is hozhat. Európának ebben a felében már épp itt az ideje egy olimpiának – jelentette ki Bayer Zsolt.

(temesi)