Ugrás a tartalomra

Évzárók az iskolákban

2016. július 07. csütörtök
Az önkormányzat vezetőinek részvételével zajlottak az idei tanévzárók is a kerületben
Évzárók az iskolákban

A 90 éves Baross Gábor Általános Iskola idei tanévzáró ünnepsége az udvaron felállított sátor alatt volt. Az iskolából két osztály, összesen negyven diák ballagott el idén. A végzős tanulóktól elbúcsúztak a hetedikesek, majd ők is visszaemlékeztek az elmúlt évek legszebb pillanataira. Kukainé Békési Emese, az iskola igazgatónője a ballagó diákokat készítette fel a rájuk váró következő feladatokra. „Itt formálódott egyéniségetek és váltatok azzá, akik ma vagytok. Számos sikert, kudarcot éltetek meg itt az iskola falai között, sok barátság született és rengeteg élménnyel gazdagodtatok, ezeket soha ne felejtsétek el. Egy cél van az életben, megtalálni önmagadat és azzá váni, akivé válni szeretnél.” A beszédek után átadták a matematika tantárgyhoz kapcsolódó Arany kocka díjakat a legeredményesebb tanulóknak. Az évzárón részt vett Karsay Ferenc polgármester, Németh Zoltán alpolgármester, Sebes Gábor önkormányzati képviselő és Tóth János tankerületi igazgató is. Ekkor adták át az iskolának a kiemelkedő szakmai tevékenységükért járó miniszteri kitüntetést.

A Hugonnai Vilma Általános Iskola évzáró ünnepségén szintén részt vett Karsay Ferenc polgármester, aki a legjobb tanulóknak és az aktív szülőknek adott át könyvjutalmakat. A hagyományoknak megfelelően a ballagó diákoktól elköszöntek a hetedik osztályos tanulók, majd az iskola zászlójára felkötötték a végzős diákok a szalagjukat. Fellépett az ünnepségen a Hugonnai Táncszakkör és az iskola furulya szakköre is. Tamaskáné Fekete Erika, az intézmény igazgatója a következő szavakkal búcsúzott a ballagóktól: „Az itt eltöltött nyolc év lezárásával egy szakasz véget ér az életetekben. Most ráléptetek a felnőtté válás útjára, amihez sok erőt és kitartást kívánok nektek. Ne felejtsétek el, mi mindig visszavárunk titeket, ha tehetitek, gyertek be az iskolába és meséljétek el, mi történt veletek.”

A Kolonics György Általános Iskola és Köznevelési Sportiskola évzáró ünnepségét az udvaron tartották meg. Az elballagó két osztály hatalmas csokor virágokkal és színes lufikkal sétált ki utoljára a sportpályára. Pollák Sára a hetedik osztály nevében búcsúzott el a diákoktól. Fodor Istvánné, az iskola igazgatója a kezdeti első lépésekkel kezdte beszédét: „Mi még emlékszünk rátok, amikor elsősként megszeppenve érkeztetek a nyolcadik osztályosokkal, ugyanerre az udvarra. Az elmúlt nyolc év alatt rengeteg izgalmas dolog történt veletek. Sokat tanultunk tőletek, és reméljük, ti is tőlünk. Most új élet, új közösség vár rátok, nem ígérem, hogy könnyű lesz, de remélem, itt kaptatok annyi muníciót, hogy megálljátok helyeteket. Teremtsetek új értékeket és vállaljatok felelősséget tetteitekért. Akkor pont azzá lesztek, amivé válni szeretnétek.” Az igazgatónő minden ballagó diákkal egyenként kezet fogott és egy kis útravaló ajándékot adott át.

(Viszkocsil Dóra)