Ugrás a tartalomra

Ez történt a júniusi testületi ülésen

2018. június 26. kedd
A június 20-i testületi ülésen a képviselők elfogadták Budafok-Tétény 4. Környezetvédelmi Programját, valamint a Helyi Esélyegyenlőségi Programot is. Bemutatkozott Dél-Buda új országgyűlési képviselője is.
Ez történt a júniusi testületi ülésen

Karsay Ferenc polgármester köszöntötte a hónap művészét, Gy. Kamarás Kata keramikus művészt. Az egyedi szemlélettel alkotó fazekas-keramikus művész 25 éve a Népművészet mestere kitüntető cím birtokosa. A testületi ülésen a hónap művésze cím mellett emlékérmet is kapott a polgármestertől a kerületért végzett munkája elismeréseként.

Méltatták a  pedagógusnap alkalmából a Fővárosi Önkormányzat által Bárczy István-díjjal kitüntetett kerületi pedagógusokat, Brauner Gusztvánét, a XXII. kerületi Egyesített Óvoda általános intézményvezető-helyettesét, valamint Molnárné Kondrát Mariannt, a Baross iskola tanítónőjét is.

A kerületért végzett munkájáért emlékérmet vehetett át Kovacsics Lászlóné, a Nagytétényi Nyugdíjas Klub vezetője, a Dalkör alapító tagja, valamint Szakács Edit, a nagytétényi fiókkönyvtár vezetője.

A képviselők megköszönték Juhász Zoltán munkáját, aki 10 év kerületi közterület-felügyelői munka után vonul nyugdíjba.

Karsay Ferenc polgármester bemutatta Dél-Buda új országgyűlési képviselőjét, Molnár Gyulát, akinek jó egészséget és jó munkát kívánt. Molnár Gyula elmondta, újbudaiként sok energiát fog fektetni abba, hogy megismerje, mitől ilyen élhető a kerület. Elmondta, munkája során nagy figyelmet fog fordítani arra, hogy ne keverje az országos politikát a helyi ügyekbe.

A képviselők elfogadták a 2012-2017. közötti kerületi Környezetvédelmi Program beszámolóját, amely után bemutatták Budafok-Tétény 4. Környezetvédelmi Programjának főbb pontjait is. A dokumentum az országos és a fővárosi szabályokkal összhangban készült el, és nagy hangsúlyt fektet a korai szemléletformálásra. A program a kerület jelenlegi környezetvédelmi helyzetének áttekintésével kezdődik, majd a levegőminőségen át az árvízvédelmig taglalja a 2018-2023. évekre vonatkozó főbb környezetvédelmi teendőket. Elkészítői fontosnak tartották akcióprogramok kidolgozását is, ami gyakorlatiassá és jól alkalmazhatóvá teszi a dokumentumot.

A képviselők elfogadták a 2018-2023. évi Helyi Esélyegyenlőségi Programot is, amely elemzi a hátrányos helyzetű csoportok helyzetének alakulását, meghatározza az élethelyzetükhöz kapcsolódó problémákat, célokat, és az ezek eléréséhez szükséges feladatokat is.

A testület döntött arról, hogy újra meghirdetik a Budafok-Belváros megújul IV. és a „Régi idők új kapui III.” elnevezésű pályázatokat, amelyek a szép régi kapuk és homlokzatok felújítását célozzák, a lakossággal közösen.

A testületi ülésekről készült jegyzőkönyvek és a részletes napirendek itt érhetők el.

Ez történt a júniusi testületi ülésen

Fotó: Kocsis Zoltán