Ugrás a tartalomra

Ez történt az októberi testületi ülésen

2018. október 15. hétfő
A képviselők az október 13-i ülésen köszöntötték Baráth Hajnalt, október hónap művészét, valamint Berán Gábort, aki a közelmúltban állami elismerésben részesült. Döntöttek arról is, ki vezeti decembertől a kerületi védőnői szolgálatot.
Ez történt az októberi testületi ülésen

A testületi ülés előtt köszöntötték Baráth Hajnal Ferenczy Noémi-díjas textilművészt, október hónap művészét. A születése óta Budafokon élő alkotó a Budapesti Metropolitan Egyetemen tanít, 2014 óta művészeti rektor helyettesként mint egyetemi tanár vezeti a Művészeti és Kreatívipari Kart. Tudásával, tehetségével, személyiségével a kerületi művészeti élethez is hozzájárul: tizenhat évig tanított a kerületi Mészáros László Képzőművész Egyesületben. Kurátorként részt vesz a Közalapítvány a 22. kerület Kultúrájáért szervezet munkájában is.

Méltatták Berán Gábort is, a Budafoki Dohnányi Zenekar koncertmesterét is, aki magas színvonalú szakmai munkája elismeréseképp 2018. augusztus 20. alkalmából a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át. Most Karsay Ferenc köszönte meg neki a kerületért végzett munkáját.

A testület döntött arról, hogy ki veheti át a Faragó Andrea nyugdíjba vonulása miatt megüresedő vezető védőnői pozíciót. A pályázat kiírása után szeptemberben személyes meghallgatásra is sor került, amely után Kincsverőné Pötörke Katalint javasolta a Védőnői Szolgálat 22. vezetésére az őt meghallgató bizottság. A testület egyhangúlag támogatta a javaslatot, így 2018. december 1-től 2023. november 30-ig Kincsverőné Pötörke Katalin láthatja el a szolgálat vezotetését. (Pályázati anyaga itt érhető el)

A testület jóváhagyta a Budatétény és Nagytétény Duna menti területeire vonatkozó kerületi építési szabályzatot is.

A testületi ülésekről készült jegyzőkönyvek és a részletes napirendek itt érhetők el.

Ez történt az októberi testületi ülésen

Fotó: Kocsis Zoltán