Ugrás a tartalomra

Fejet hajtott a Gyirmót is

2017. november 25. szombat
Az újabb három ponttal menekül a Budafok a kiesőzónából
Fejet hajtott a Gyirmót is

Úgy tűnik, két fordulóra volt szükség ahhoz, hogy alkalmazkodjon egymáshoz a BMTE NB II-es labdarúgócsapata és Tóth Bálint, a Prukner Lászlót váltó új edző. A 16. fordulóban már sikerült egy pontot elhozni Vácról, egy hete legyőzték a piros-feketék a Szolnokot, most vasárnap, a 18. fordulóban pedig a nem is olyan rég még NB I-es Gyirmót is kapitulált a Promontor utcában.

„Hű, de nehéz volt! A 82. percig kellett várni, mire Pölöskei Péter egy gyönyörű, belsővel megtekert lövéssel betalált. Hogy mi volt a siker nyitja? Jól cseréltem, Pölöskei is a második félidőben állt be, s végre tudásához méltóan játszott. Az 1-0-ás győzelmünk feltétlenül megérdemelt” – Tóth Bálint, a BMTE vezetőedzője ezekkel a szavakkal számolt be az olyannyira remélt sikerről, amellyel a csapat elmozdult a kiesőzónából, 18 ponttal a 17. helyre a húsztagú NB II-es mezőnyben, s ha a 19. körben sikerülne ismét nyerni Tatabányán a most a 11. helyen álló Budaörs ellen, akkor folytathatná az együttes a felzárkózást a középmezőnyhöz. S ha azt nézzük, hogy csak három pont választja el Csizmadia Csabáékat a 13. helyezett Dorogtól – amellyel a téli pihenő előtt még megmérkőznek –, akkor minden ok megvan a bizakodásra.

Jakab Jánosnak, a csapatot működtető gazdasági társaság tiszteletbeli elnökének is nagy kő gördült le vasárnap délután a szívéről.

„Úgy kellett ez a három pont, mint egy falat kenyér. Lassan felgyógyulnak a sérültjeink – az őszön hat játékosunk dőlt ki öt hétnél hosszabb időre, s ezt egy újonc nem tudja elviselni. Pölöskei és Kovács Dávid is a második félidőben állt be, előbbi a találkozó egyetlen gólját lőtte, utóbbi is helytállt. A Budaörs-meccs után még a Nyíregyháza és a Dorog következik – mindkét meccset tavaszról hozták előre –, aztán jöhet a megérdemelt téli pihenő” – mondta az egykori legendás budafoki gólvágó.

Csizmadia Csaba csapatkapitány szerint lassan kiismeri egymást csapat és edzője.

„A mesternek van egy elképzelése a csapatjátékról, két-három hétre volt szükség ahhoz, hogy közös hullámhosszra kerüljünk, erre az ismerkedésre ráment az első két meccs, de a Vác elleni pontszerzéssel helyükre zökkentek a dolgok.”

A rutinos, a Ferencvárost és a magyar válogatottat is megjárt marosvásárhelyi védő a hirtelen jött sikerek ellenére is óva int az elbizakodottságtól.

„Aki a legutóbbi Magyar Kupában a Videoton és a Sopron legyőzése után azt hitte, hogy most már a bab is hús, azt ki kell ábrándítanom. Az NB II más kávéház, mint az NB III volt, én azt mondom, elégedett lennék, ha magabiztosan kivívnánk a bent maradást, s az utolsó fordulókban nem kellene reszketnünk. Ehhez még jó néhány meccset meg kell nyernünk” – véli Csizmadia Csaba. (CH. Gáll András) 


A BMTE KÖZLEMÉNYE:

Tisztelt Szurkolók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2017.11.29.-én 12 órai kezdettel tartandó Budafoki MTE - DVSC Magyar Kupa mérkőzés a sporttörvény alapján normál kockázatú minősítésű rendezvény, mely megtartásához szigorú biztonsági feltételeknek kell megfelelni.

A BRFK a helyszíni szemle során megállapította, hogy az építkezés olyan szakaszába érkezett, hogy nem engedélyezhetik a mérkőzés megrendezését csak zárt kapuk mögött.

Köszönjük türelmüket és megértésüket.

Budafoki MTE