Ugrás a tartalomra

Fellobbant ez első gyertya lángja

2017. december 07. csütörtök
Az első adventi hétvégén kívül-belül ünnepi ruhát öltött a Száraz–Rudnyánszky-kastély
Fellobbant ez első gyertya lángja

A várakozás, a böjt és a bűnbánat időszaka alatt meghitt hangulat, karácsonyi illat, a termekben huszonhárom feldíszített ezüstfenyő, a “Paripám csodaszép” című időszaki tárlat, valamint rengeteg családi szórakozás várja a Száraz–Rudnyánszky-kastély, ismertebb nevén a Nagytétényi Kastélymúzeum látogatóit.

A gazdag szombati programot, amely szokásosan az iparművészek által megálmodott karácsonyfák kiállításával és az előző esztendők díszeinek árverésével kezdődött, a Budafoki Mozart Ifjúsági Zenekar koncertje zárta. Vasárnap tíz órakor azután ismét kinyitotta kapuit a múzeum, hogy este hat óráig tartalmas időtöltést nyújtson a családoknak.

Sötétedéskor már nagyon sokan ácsorogtak a parkban arra várva, hogy lángra lobbanjon az adventi koszorú első gyertyája.

Az érdeklődőket a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola 3.c osztályának bensőséges műsora előtt Juhász Károly igazgató köszöntötte.

Az iskolások ünnepi összeállítása után a Nagytétényi Református Egyházközség lelkésze, Kovács-Hajdu Albert beszélt az egybegyűltekhez, majd Cselovszki Zoltán, az Iparművészeti Múzeum megbízott főigazgatója meggyújtotta az első gyertyát.

Az épület előtt felfüggesztett, látványos adventi koszorút, a bejárat és az ajtók díszítését Molnár Csilla designer készítette, míg a lépcsőkorlátok dekorálása a Jelky András Iparművészeti Szakgimnázium diákjainak keze munkáját dicséri – tudta meg lapunk Juhász Károlytól. Az igazgató elmondta: a következő hétvége a sváb hagyományok jegyében telik majd, december 16–17-én pedig Édes hétvége lesz Levente Péterrel, betlehemes műsorral és a Rózsavölgyi Csokoládé Kft.-t képviselő Csiszár Katalinnal.

(Tamás Angéla)