Ugrás a tartalomra

Felújított kapitányság, javuló közbiztonság

2017. május 17. szerda
Egy kirabolt gyerek édesanyja levélben köszönte meg a rendőrök gyors intézkedését
Felújított kapitányság, javuló közbiztonság

Régen vártuk már, hogy a Budafok belvárosában álló régi rendőrségi épületet felújítsák. A munkálatok január közepén elkezdődtek, a rekonstrukció a svájci alapból valósulhatott meg. A Belügyminisztérium öt ingatlanra kiterjedő pályázatot nyert el, összesen 1,5 milliárd forint értékben. A budafok-tétényi kapitányság épületén teljes tetőcserét és födémszigetelést végeztek el, szigetelték és felújították a homlokzatot, kicserélték a nyílászárókat, és új fűtésrendszert is kapott az ingatlan. A rendőrkapitányság a jövőben pályázni szeretne az épület belsejének átfogó felújítására is.

Dr. Bató András rendőrkapitány a legutóbbi testületi ülésen számolt be a rendőrség tavalyi évéről. Elhangzott, hogy a kerületi rendőrkapitányság a feladatait jó eredménnyel hajtotta végre, a bűnfelderítési nyomozói munka példaértékűen javult. A beszámolóból kiderült, hogy az elkövetett bűncselekmények nagy része vagyon elleni bűncselekmény volt, amelyek száma az előző évhez képest csökkent. A rendőrkapitányság nyomozáseredményességi mutatói javultak, és csökkent a lopások, a kifosztások, a rongálások, illetve a garázdaságok száma. Dr. Bató András megköszönte az önkormányzat, valamint az állami és a civil szervezetek együttműködését. A jövőbeli célkitűzések között szerepel a közlekedésbiztonsági helyzet és a lakosság szubjektív biztonságérzetének további javítása. A beszámolót a képviselők 16 igen szavazattal, egyhangúan fogadták el.

(Viszkocsil Dóra)


Köszönőlevél a rendőröknek  

Az elmúlt időszakban több sikeres bűnügy megoldásával büszkélkedhet a helyi rendőrkapitányság. A napokban az egyik buszon történt, hogy egy fiatal lány kezéből telefonálás közben kilopta egy 17 éves fiú a mobiltelefonját. A jármű utasai rögtön hívták a rendőrséget, és a közelben éppen járőrözők a pontos személyleírás alapján azonnal megtalálták az elkövetőt egy bokorban elbújva. A telefont az elkövető eldobta, de a rendőrök ezt is megtalálták. A lány édesanyja levélben köszönte meg a rendőrségnek a gyors és eredményes intézkedést. 


A Promontor TV vendége volt Dr. Bató András rendőrkapitány: