Ugrás a tartalomra

Figyelem! Megváltozott a forgalmi rend Budafok belvárosában

2019. augusztus 27. kedd
A Játék utca egy szakasza egyirányú lesz, a gyerekeket könnyebb lesz kitenni az iskolánál
Figyelem! Megváltozott a forgalmi rend Budafok belvárosában

A belvárosi megnövekedett forgalom egyre kaotikusabb, emiatt az önkormányzat régóta tervezte Budafok belváros forgalomtechnikájának ésszerűsítését, biztonságosabbá tételét a felmerülő igényekhez igazítva. Az új piac és a Pécsi utca kiépültével ez végre kivitelezhetővé vált.

A Játék utcát a Tűzoltó utca (Szomszédok Piaca) és a Duna utca között a Duna utca irányába egyirányúsították. Az iskola előtt a kijelölt gyalogos átkelőhely után 11 méter hosszan tilos várakozni. Ez a szakasz arra fog szolgálni, hogy reggel itt tehessék ki az iskolába vitt gyerekeket a szülök. A Játék utcába ezentúl nem lehet a Duna utca felől behajtani. Ebből az irányból a szakrendelő melletti parkolókat az autósok a Pécsi utca - Káldor Adolf utca kis kör leírásával tudják megtenni. A piacot ezentúl a Játék utca felől nem lehet megközelíteni, csak a Pécsi utcából.

A Káldor Adolf utca iskola melletti szakaszának a forgalmi iránya megváltozik. A szakorvosi rendelő melletti parkoló halszálka kialakítású lesz, szemben vele újra megengedett lesz a párhuzamos parkolás a Játék utcában, mint a korábbi években az ingatlaniroda előtt.

Ezek a parkolóhelyek a Duna utca felől a „kis” Pécsi utcán keresztül lesznek elérhetőek. A forgalmi jelzőtáblákat 2019. augusztus 27-től helyezik ki, míg a burkolati jeleket 2019. szeptember első felében festik fel.

Figyelem! Megváltozott a forgalmi rend Budafok belvárosában