Ugrás a tartalomra

Folytatódik Budafok belvárosának fejlesztése

2017. február 27. hétfő
Várhatóan tavasszal megújulnak a zöldterületek a Játék utca–Pécsi utca térségében, felújítják a rendőrkapitányságot és fejlesztik a kötött pályás közlekedést
Folytatódik Budafok belvárosának fejlesztése

Ismét zöldterületeket újítanak meg Budafokon, miközben megkezdődik a kerületi rendőrkapitányság épületének energetikai korszerűsítése, valamint javítják a villamos- és vasúti közlekedés feltételeit is.

Tavaszra várható, hogy elkezdik megújítani a zöldterületeket a Játék utca–Pécsi utca térségében. A beruházás több ütemben fog megvalósulni, melynek során nemcsak a játszótér, hanem a gyalogos közlekedési útvonalak, a parkoló és a többi zöldfelület is korszerűbb és szebb lesz majd. – Az idén megvalósuló beruházás első üteme várhatóan április közepén indul, de a kedvezőtlen időjárás a kezdés időpontján még változtathat. A területrendezés során átalakítják a gyalogos közlekedési útvonalakat, a meglévő parkolót, egységesítik a játszóteret, új ivókutat és parki bútorokat helyeznek ki. Felfrissül a gyepfelület, a faállomány, és új növények kiültetésével is gazdagítjuk a lakótelep környezetét – nyilatkozta Németh Zoltán. Az alpolgármestertől megtudtuk azt is: a fejlesztésre közel 28 millió forintot szán az önkormányzat.

Budafok belvárosában korszerűsítik, energiahatékonyabbá varázsolják a kerületi rendőrkapitányság épületét is. Az országban öt rendőrségi épület – többek között a XXII. kerületi rendőrkapitányság – energetikai korszerűsítésére pályázott a Belügyminisztérium, sikerrel. A munkálatokkal várhatóan április végére készülnek el. – Az öt épületet érintő, összesen mintegy 1,5 milliárd forintos beruházás a Svájci–magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósul meg – tudtuk meg Bató András rendőr alezredestől, a kapitányság vezetőjétől.

Hamarosan megkezdődik a Kelenföld–Százhalombatta vonalszakasz vasúti pályájának és a kapcsolódó létesítményeknek a korszerűsítése is. A Kitérő 2016 Konzorcium 2017. február 6-tól megkezdte az előkészületi munkálatokat, ezért március közepéig az FTV Zrt. munkatársai egyrészt az itt található ingatlanok vasút felőli külső fotódokumentációs, másrészt a depók környezetébe, valamint a műtárgyak építés-kivitelezési hatásövezetébe eső ingatlanok teljes fotódokumentációs állapotfelvételét végzik. A felvételek alapján, a kivitelezés befejezését követően egyértelműen megállapíthatók és elkülöníthetők lesznek a szállításból és/vagy az építésből adódó esetleges károsodások, amelyeket a munkák befejezése után kell helyreállítani.

Újabb villamospálya-javítás is kezdődött Budafokon. A Leányka utcai átjáróban, a Budafoki elágazás és az Anna utcai csomópont között a nagypaneles villamosvágány felújítását végzik. A javítás után a villamosok halkabban közlekednek majd.