Ugrás a tartalomra

Folytatódik Budafok megújulása: sikeres volt a társadalmi egyeztetés - VIDEÓVAL FRISSÍTVE!

2017. október 04. szerda
Sokan küldték el írásban véleményüket a megújuló Budafok belvárosról és a Hajó utcai Duna-parti sétányról. A nagy érdeklődést kiváltó egyeztetésre összesen több mint hétszáz válasz érkezett.
Folytatódik Budafok megújulása: sikeres volt a társadalmi egyeztetés - VIDEÓVAL FRISSÍTVE!

Ahogyan mi is beszámoltunk róla, az önkormányzat szeptember 24-ig várta a véleményeket a megújuló Szent István térről, a volt mozi területéről és a Hajó utcai Duna-parti sétányról.

 

Kerületünk egyik jelmondata, hogy nálunk „mindenki fontos”. Ennek megfelelően az önkormányzat mindenki véleményét fontosnak tartja, ezért több fórumon is elindította az egyeztetést a megújuló közterekről. A Borfesztivál ideje alatt a helyszínen mutatták be a Szent István tér pihenőparkká alakításának koncepcióterveit, valamint megtekinthető volt a volt mozi területének ideiglenes hasznosításáról szóló elképzelés is, melyeket a budafokteteny.hu oldalon is elértek az érdeklődők. A Hajó utca Duna parti sétánya és környezete is nagy változás előtt áll, melynek célja, hogy közelebb hozza a Dunát az emberekhez. A projekt koncepciótervei a helyszínen és online is megtekinthetőek voltak.

 

Az érdeklődők a helyszíneken papír alapú kérdőíveken mondhatták el véleményüket a megújuló Szent István térről és a Duna-parti sétányról, de online szavazást is indított az önkormányzat a budafokteteny.hu oldalon, hogy minél szélesebb réteg véleményét figyelembe tudja venni a tervezés során. A kérdőíven túl a fejlesztesek@bp22.hu email-címen is várták az észrevételeket.

 

Szeptember 20-án a Városházán tartottak egyeztető fórumot az egyházi, intézményi, vállalkozói és civil partnerek számára. A fórumon az önkormányzat vezetése mellett a tervezést koordináló Főépítészi Iroda és a tervezők is képviseltették magukat, hogy közvetlenül is megismerjék a véleményeket.

 

Személyes egyeztetésre is lehetőség nyílt — szeptember 23-án a Budafoki Szomszédok Piacán várta az érdeklődőket Karsay Ferenc polgármester, Németh Zoltán alpolgármester, Szepesfalvy Anna alpolgármester és Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, akik szívesen fogadták az érdeklődők véleményét, s kérdésekre is válaszoltak a tervekkel kapcsolatban.

 

A szeptember 24-én lezárult társadalmi egyeztetés eredményét az önkormányzat hamarosan nyilvánosságra hozza. A Szent István tér és a Hajó utca – Duna-parti sétány megújítása projektek Budapest Főváros támogatásával a TÉR_KÖZ pályázat keretében valósulnak meg.

 

A PROMONTOR TV összeállítása:

 

 

FOTO: HISCHBERG JUDIT ::