Ugrás a tartalomra

Gájer Bálint a Klauzál Házban

2019. május 07. kedd
Michael Bublé és Louis Prima magyar kiadásban
Gájer Bálint a Klauzál Házban

Nagyszabású koncertre készül a 25. születésnapját ünneplő Budafok Big Band. A jubileumi előadáson a fellépő vendégművészek közreműködésével különleges zenei csemegével örvendezteti meg a nagyérdemű közönséget a zenekar. 

Gájer Bálint a Klauzál HázbanA „swing hercege”, Gájer Bálint a big bandek repertoárjában ritkán szereplő swinges átiratokból és saját dalaiból válogat, míg Louis Prima magyar hangja, Don Lázi a Grammy-díjas amerikai énekest idézi meg a budafoki együttessel, Piri Béla nagybőgőművész pedig fergeteges játékával kápráztatja el hallgatóságát. 

Gájer Bálint, aki különdíjban részesült a III. Jazzy Jazz Dalverseny „Legjobb férfiénekes” kategóriában, a „Legelegánsabb zenész” cím birtokosa és kétszeres   Fonogram-díjas énekes, előadóművész, második helyezett lett az „Év klubkoncertje 2018” versenyen, a korábbi években nyújtott teljesítményéért pedig márciusban elnyerte a Pro Arte díjat.

A Michael Bublé-dalok hiteles előadóját, a szerelmesek és a nők első számú kedvencét a május 11-én sorra kerülő Klauzál-házbeli fellépése kapcsán kerestük fel kérdéseinkkel.

– Milyen kapcsolat fűzi a Budafok Big Bandhez (BBB)?

– Több éve és sokszor dolgozom együtt a BBB vezetőjével, Puskás Csabával, aki nemegyszer trombitál a zenekaromban, és biztos, hogy a most készülő, negyedik nagylemezemen is muzsikálni fog. Örömmel fogadtam el a meghívását, mert kevés alkalom adódik arra, hogy a dalaimat big band kísérettel énekelhessem. Ezen a koncerten Lázival (Lázár István – a szerk.) A dzsungel könyve című filmből az I Wanna Be Like You (Lajcsi dala – a szerk.) című Louis Prima-dalt is előadjuk duóban, és ez az új albumomra is felkerül majd.

– Legutóbbi, „Swing Karácsony” címmel megjelent harmadik albumának lemezbemutató koncertje is nagy sikert aratott.

– Hatalmas élmény volt, amikor a tíztagú együttesem mellett húsz vonós kíséretével énekelhettem a híres amerikai karácsonyi dalokat kétezer embernek. A rádiókban ritkábban hangzanak el a dalaim, mert a legnagyobb tömegeket nem ez a műfaj mozgatja, de a Bublé-dalok és a swing örökzöldek láthatóan mégis megtalálják a közönségüket.

– Hol találkozhatunk Gájer Bálinttal?

– Évente százharminc fellépésem van. Elsősorban bálok, gasztronómiai és városi események, kisebb fesztiválok és céges rendezvények meghívottjaként énekelek, de önálló műsoraimon kívül sokszor hívnak közreműködőként, ahogy erre a koncertre is.

(Tamás Angéla)