Ugrás a tartalomra

Gazdátlan gaz?

2018. május 24. csütörtök
Kerületünk nagy vonzerejét jelentik a kertvárosias, parkos zöldterületek: ám nem mindenhol, nem minden növényt látunk szívesen! Budafok-Tétény tisztasága, a gazos területek eltüntetése közös érdekünk. De kinek a feladata?
Gazdátlan gaz?

A tavasz beköszöntével menetrendszerűen érkeznek meg a panaszlevelek az önkormányzathoz az elhanyagolt, gazos területek miatt. A megoldási lehetőségek viszont sok esetben korlátozottak, hiszen ezen területek jellemzően nem az önkormányzat tulajdonában vannak. 

A főváros köztisztaságról szóló rendelete (48/1994. (VIII. 1.) Főv. Kgy. rendelet a főváros köztisztaságáról) értelmében az ingatlan tulajdonosa (kezelője, használója) köteles gondoskodni az ingatlan - beleértve az ingatlan nyilvántartásban közterületként nyilvántartott belterületi földrészletet is - és az ingatlan előtti járda, továbbá a járda és a kocsiút közötti kiépített vagy kiépítetlen terület gondozásáról, tisztán tartásáról, szemét- és gyommentesítéséről, hóeltakarításáról és síkosság mentesítéséről. 

A Fővárosi Önkormányzat kezelésében álló területek kaszálását, tisztán tartását a Főkert Zrt. végzi kerületünkben is, akiknek folyamatosan jelzi Budafok-Tétény önkormányzata, ha nincs megfelelő állapotban az általuk gondozott terület — a tavalyi év során is több esetben figyelmeztették őket, például a Nagytétényi úton kialakult állapotok miatt. 

Budafok-Tétény önkormányzata fontosnak tartja, hogy kerületünkben tiszták és gondozottak legyenek a zöldterületek, melyért lehetőségeihez mérten mindent meg is tesz. Kerületünk tisztasága, rendezett állapota azonban közös felelősségünk — köszönjük azoknak, akik munkájukkal hozzájárulnak ehhez.

Gazdátlan gaz?