Ugrás a tartalomra

Góllövő csatár kerestetik

2018. január 30. kedd
Isztriai edzőtáborozással, nemzetközi tornával készül a BMTE a tavaszra
Góllövő csatár kerestetik

Két hete készül az új szakvezető, Gálhidi György irányításával a BMTE NB II-es labdarúgócsapata, amely a – most még… – kiesést jelentő 18. helyen fejezte be a tavaszi szezont. A visszaesés az NB III-ba azonban szóba se kerül, olyannyira, hogy Csizmadia Csaba csapatkapitány egyenesen a középmezőnybe kerülést célozta meg az együttessel.

„Mostanáig ragyogó körülmények között készültünk, amit terveztünk, azt végre is tudtuk hajtani – mondta híradónknak Gálhidi mester, miközben alaposan megnyomta a „mostanáig” szót. – Csakhogy vasárnap reggel hótakaró borította be Budafokot, majd meglátjuk, elolvad-e vagy megmarad, egyik sem túl biztató változat.”

Azt már székfoglalójában is kiemelte a rutinos szakember – aki Székelyudvarhelyről érkezett a Promontor utcába –, hogy feltétlenül szükség lesz erősítésre a minimális cél, a bennmaradás kiharcolásához. És jöttek is próbajátékra januárban, akik közül a húszéves MTK-s Forgács Péter kölcsönben júniusig itt is marad, a szélső védő nagy hasznára lehet a csapatnak.

„Belső védőt, góllövő csatárt is keresünk, utóbbit talán már meg is találtuk a soproni Kokenszky Norbert személyében. A 22 éves center a minap a Veszprém ellen 4-0-ra megnyert előkészületi mérkőzésen két gól szerzett, ez nem rossz ajánlólevél. Schneider Sándor technikai vezetőnk – Sneci bácsi – remek edzőmeccseket szervezett le, s ez még nem minden, vasárnap elutazunk az Isztriai-félszigeten fekvő Novigrad városába egy jelentős nemzetközi tornára, ahol a Gyirmót mellett horvát, szlovén és bosnyák élvonalbeli csapatok is szerepelnek” – folytatta Gálhidi.

Némiképp hátráltatja a munkát Forgács, Pölöskey Péter és Csizmadia Csaba kisebb sérülése, de Horvátországban mindenképpen számítanak rájuk.
„Czizi” múlt pénteken részt vett a Klauzál Gábor Művelődési Központban az első XXII. kerületi sportfórumon, ahol első válogatottságához kötődő élményeiről is mesélt.

„Marosvásárhelyi srác lévén arra vagyok a legbüszkébb, amikor első válogatottságom alkalmával, Ciprus ellen, meghallottam a magyar Himnuszt. Mint utóbb megtudtam, otthon, Vásárhelyen az édesapám végigkönnyezte ezeket a perceket… Mitől lehetne sikeresebb a magyar futball? Az alázatot említhetem, mert a magyar gyerekek tehetségével nincs baj, az alázat viszont, mi tagadás, sokszor hiánycikk…”

A csapatkapitány kiemelte, hogy Gálhidi György érkezésével a rend és a fegyelem is megérkezett az együtteshez. „A képességekkel szerintem eddig sem volt baj, egy sikeres felkészüléssel, úgy érzem, nemcsak a bennmaradást érhetjük el, hanem a középmezőnybe is feltörhetünk. Az új szerzeményekről annyit, hogyha Kokenszkyt leigazolja a klubvezetés, akkor vele jól járhatunk, mert az egy mérkőzés alapján is nyilvánvaló, hogy a gólérzékenysége átlag feletti. Aki 28 gólt rúgott Sopronban, igaz, az NB III-ban, az tud futballozni.”

S ha a gólok megérkeznek, akkor akár merészebb célokat is kitűzhetnek maguk elé Csizmadiáék. (Ch. Gáll András)