Ugrás a tartalomra

Gyalog járható a Vágóhíd utcai átjáró

2018. november 21. szerda
A kivitelezés közben ismeretlen közművek kerültek elő a Vágóhíd utcai átjáróban, így meghosszabbították annak lezárását. Gyalog és kerékpárral már közlekedhetünk erre – tájékoztatott a NIF.
Gyalog járható a Vágóhíd utcai átjáró

A Kelenföld - Százhalombatta vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó létesítmények korszerűsítése projekt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg. A fejlesztés részeként 20,5 km hosszan a vasúti pálya teljes átépítése, korszerűsítése történik. A pálya nagyrészt 120 km/h pályasebességgel lesz járható 225 kN tengelyterhelés mellett. Az állomásokon és megállóhelyeken 55 cm magas peronok, peronaluljárók, rámpák, liftek, perontetők épülnek korszerű térvilágítás rendszerrel. A felsővezeték-rendszer teljes hosszban átépül.

A kivitelezés közben ismeretlen közművek kerültek elő a munkaterületen, melynek eredményeképp az eredetileg tervezett közúti lezárás meghosszabbítása szükséges. A kivitelezési munkák szükséges feladatainak elvégzéséhez, valamint az aszfaltkeverő telepek téli leállása okán a Vágóhíd utcai átjáró közúti zárása tervezetten 2019. február közepéig lesz érvényben.

A lezárás ideje alatt a gyalogos és kerékpáros forgalom átvezetés az aluljáróban folyamatosan biztosított lesz.

Az autós közlekedés számára a lezárás ideje alatt a javasolt kerülőút:

Nagytétényi út – Felüljáró – 6 sz. főút – Gyár utca (zöld útvonal)

Gyalog járható a Vágóhíd utcai átjáró

A lezárás ideje alatt türelmüket és megértésüket köszönjük.

Kivitelezéssel kapcsolatos észrevételeket a kivitelező konzorcium által működtetett panasz@vhid.hu e-mail címre, illetve a +36 30 852 7059-es telefonszámra várják!

(Kitérő 2016 Konzorcium)