Ugrás a tartalomra

Gyöngylevelű fa ága tör az ég felé

2015. november 28. szombat
Kiállítás nyílt a Cziffra-házban a Szociális munka napja alkalmából
Gyöngylevelű fa ága tör az ég felé

A Nagytétényi, a Levendula és a Szivárvány Idősek Klubja, valamint a Napraforgó Fogyatékosok Klubja részvételével nyílt kiállítás a Cziffra-házban a Szociális munka napja alkalmából. A klubokat látogató kliensek az idén is szép kivitelű, aprólékos gonddal elkészített munkákkal készültek az emeleti galériában megrendezett programra, amely sok érdeklődőt vonzott a fittebb időskorúak közül. A megnyitóra a tanfolyamok és pódium-előadások szervezője, Ring Krisztina jó érzékkel a Latin duót hívta meg, akik zenéjükkel elvarázsolták a hallgatóságot. Ursu Gábor és Patricio Baeza olyan remek hangulatot teremtett, hogy a nyolcvanéves hölgyek a lábukkal verték a ritmust, és csak kis híja volt annak, hogy táncra perdüljenek.

A kiállításon Kiss Andrea, a Szociális Szolgálat vezetője köszöntötte a résztvevőket. Mielőtt átadta a szót Szepesfalvy Anna alpolgármesternek, elmondta, hogy ez a második alkalom, hogy a Cziffra-ház otthont biztosít a kiállításuknak, amellyel az a céljuk, hogy megmutassák, a nappali ellátás keretében olyan értékteremtő alkotások készülnek, amelyek nemcsak ajándékozásra és dekorációnak, de akár megvásárlásra is érdemesek.

Szepesfalvy Anna megnyitóbeszédében kiemelte: szépen kidolgozott, igazán művészi értékkel bíró munkákat láthatunk, amelyekből az is kiderül, hogy a kor semmiben nem akadály, a kreativitásban végképp nem.

– A kézműveskedés nemcsak jó időtöltés, de kreatív folyamat is, amely jót tesz az ember lelkének – tette hozzá az alpolgármester, aki köszönetet mondva a szervezőknek, a kiállítókat további alkotásra, a jelenlevőket pedig az ebben való részvételre buzdította.

A kiállítás után Kiss Andreával beszélgetve megtudtuk, hogy a közös művek alkotása során arra törekszenek, hogy megőrizzék és aktivizálják klienseik finommotorikáját és memóriáját, a kiállítással pedig szeretnék elérni, hogy megszűnjön a szociális szóhoz kapcsolódó negatív felhang. A Szociális Szolgálat vezetője későbbi terveikről elmondta, hogy szeretnék, ha jótékonysági céllal eladhatnák a klubjaikban készült legszebb alkotásokat, mert ez plusz örömet jelentene azoknak, akik szívüket beleadva hosszú időn át dolgoztak a műveken. A kiállítás november 23-ig tekinthető meg a Cziffra-házban. (T. A.)