Ugrás a tartalomra

Győzőtt „Nyugger Mami” töltikéje

2016. június 21. kedd
Ismét sok embert vonzott a nagytétényi főzőverseny, pedig eleredt az eső
Győzőtt „Nyugger Mami” töltikéje

Napsütésben kezdődött a hagyományos nagytétényi főzőverseny szombaton délután, de később hosszan esett az eső. Ez sem rémisztette el azonban a versenyzőket, a zsűrizésre és az eredményhirdetésre pedig mindenki örömére újra kisütött a nap. A húszféle étel közül „Nyugger Mami” töltikéje lett a befutó.

A nagytétényi Szent Flórián tér a kastély szomszédságában hatalmas szabadtéri étteremmé változott ezen a napon, ahol sok-sok amatőr szakács fáradozott azon, hogy minél több finom falattal lepjék meg csapattársaikat, illetve a zsűritagokat. Húsz csapat regisztrált, és mindegyik azt főzhetett, amit megálmodott. – A tavaszi–nyári főzőversenyünkön bármit főzhetnek a versenyzők, az őszin már jobban meg van kötve a kezük, mert mi, a szervezők szabjuk meg, mi kerüljön a bográcsokba – tájékoztatott a fő szervező, Chrenkó Ferenc testnevelő tanár, aki két társával, Sauerwein Zoltánnal és Mikulecz Károllyal éppen másfél évtizede találta ki a nagy közös főzést. – Célunk, hogy egy ilyen kötetlen eseményen még jobban összehozzuk a nagytétényieket – fűzte hozzá a testnevelő tanár. 

A Nagytétényi Nyugdíjasklub, a Nagytétényi Nevető Nyugdíjas Jóbarátok, azaz „Nanenyúj” néven készítették marhavadasukat, mellettük a fő szervezők csapata, a „Két Kopasz” vaddisznóvadassal készült. A szomszédságukban a „Négy paraszt” nevű csapat, a tősgyökeres nagytétényi Pfeiffer János vezetésével, valódi svábos lakodalmas csirkelevessel kínálta vendégeit. – Eddig hatszor indultunk ezen a versenyen, és kétszer nyertünk – mondta a főszakács.

A „Tétényi Barátok” csapat élén egy tekintélyes külsejű séf, Falatin István, azaz barátainak csak Falatka (jó nagy falatka, hiszen legalább százötven kilót nyomhat) a Hétvezér tokány zsemlegombócával hódított, Balogh Zoltán és Nagy János pedig a pacalos körömpörköltjükkel.

Kun Zsuzsa, a rendezvény igazi sztárszakácsa eddig hatszor indult és négyszer nyert, estére kiderült, hogy ötödször is! Mert a zsűri (élén Kozma Zoltánnal és Gedó György olimpiai bajnok bokszolóval) őt, azaz „Nyugger Mami” töltikéjét (szőlőlevélbe göngyölt sertés és marha darált hús) találta a legjobbnak. Második lett a Brigen Bt. alföldi töltött káposztája, a harmadik helyet a már említett „Tétényi Barátok” Hétvezér tokánya szerezte meg. (temesi)