Ugrás a tartalomra

Ha az óbudaiaknak nem kell a mobilgát, Budafok-Tétény szívesen fogadná

2017. június 14. szerda
Budafok-Tétény polgármestere, Karsay Ferenc hozzászólásában úgy fogalmazott, ha a római-parti mobilgát nem kell az óbudaiaknak, akkor mi budafok-tétényiek szívesen befogadjuk azt.
Ha az óbudaiaknak nem kell a mobilgát, Budafok-Tétény szívesen fogadná

Zöld lámpát kapott a római-parti mobilgát a Fővárosi Közgyűlésben. Az előterjesztés szerdai tárgyalása előtt és alatt zöld és civil szervezetek tüntettek a tervezett római-parti mobilgát építése ellen és mellett. A Fővárosi Közgyűlés végül felkérte Tarlós Istvánt az árvízvédelmi mobilgát engedélyezési eljárásának megindítására, a testület 18 igennel, 4 nem szavazat ellenében és 2 tartózkodás mellett döntött a mobilgátról. A főpolgármester kiemelte: a védmű ügyében már 5-6 szakvélemény készült, és már nincs idő várni, mielőbbi megoldásra van szükség. A mobilfal magassága 2,8 méter lesz. A tervezők figyelembe vették a környék fáit és természeti értékeit, a korábbi 600-900 fa helyett 480 fát vágnának ki, közülük sok beteg és korhadt.

 

Tarlós István főpolgármester a vita lezárása után, az összegzésben reagált Karsay Ferenc polgármester korábbi hozzászólására is, mondván, Budafok-Tétény polgármestere nagyon is visszafogott volt mobilgát ügyben, hiszen a Horgásztelep Budatétényben ugyanolyan veszélyeztetett, mint a Római-part Óbudán.

 

Részletek: http://www.hirado.hu/2017/06/14/meg-nem-adja-el-a-balnat-a-fovaros/