Ugrás a tartalomra

Hagyományos nyugdíjas karácsonyi ünnepség a Városházán

2017. december 12. kedd
Évről évre örömteli pillanat ez a találkozás a Városházán! Megtisztelő az egykori kollégák közül sokakat köszönteni itt a díszteremben advent idején, szinte nincs is olyan, akit személyesen ne ismernék – mondta rövid köszöntőjében Karsay Ferenc.
Hagyományos nyugdíjas karácsonyi ünnepség a Városházán

A polgármester Balogh József Mit kívánok című versével kívánt áldott ünnepet és boldog új évet a jelenlévőknek:

Kívánok én hitet, kedvet,

szép szerelmet, hű türelmet,

utakhoz fényt, csodát, álmot,

békességes boldogságot,

magyar szót és égre kéket,

emberarcú emberséget,

verseket, célt, igazságot,

daltól derűs, jobb világot,

bokrok mellé társnak fákat,

napfényt, amely el nem fárad,

tekintetet szembe nézve,

éjt meg nappalt soha félve,

kézfogásos tiszta csöndet,

és mosolyból minél többet!

Dr. Szántó János jegyző is köszöntötte az egykori hivatali kollégákat. Úgy fogalmazott, vannak a jelenlévők közt, akiket nem is oly régen búcsúztattunk a hivatal állományából, nyugdíjazásakor, és vannak, akiket már nyugdíjas kollégaként ismerhetett meg, jóval korábban álltak már az ügyfelek, a kerületi polgárok szolgálatában. Mindannyiukat szeretettel köszöntöm és köszönöm, hogy idén is elfogadták meghívásunkat! - tette hozzá a jegyző.

Hangsúlyozta: „Célunk évről évre az ezzel a kis családias rendezvénnyel, hogy a szeretet ünnepe valóban áthassa a lelkünket ebben a körben is, hogy Önök is érezzék azt legalább ilyen alkalmakkor, hogy kerületünk egyik jelmondata, a Mindenki fontos, valóban igaz a hivatali dolgozóinkra is,  függetlenül attól, hogy még aktív, vagy már nyugállományúak.”

A jegyző hangsúlyozta, látjuk magunk körül nap mint nap, hogy egyre inkább elidegenít bennünket egymástól az internet virtuális világa, és leginkább a mobiltelefonok felé fordítja szeretteinket, és minket magunkat is talán ez a folyamat. Hivatali körben idén is ez ellen igyekszünk tenni ezzel a családias ünnepséggel. Kívánom, hogy érezzék jól magukat, érezzék OTTHON-osan magukat itt, az egykori munkahelyük dísztermében! Boldog Karácsonyt és Új Évet Kívánok mindannyiuknak! - mondta Dr. Szántó János jegyző.

A polgármesteri és jegyzői köszöntők után a Nádasdy iskola 65 fős Szent István Gyermekkórusa adott nagysikerű karácsonyi koncertet, Winnington-Ingram Johanna karnagy vezényletével.

 

FOTÓ: KOCSIS ZOLTÁN ::

Hagyományos nyugdíjas karácsonyi ünnepség a Városházán