Ugrás a tartalomra

Hamarosan indul a Kőbányász park felújítása

2019. augusztus 18. vasárnap
A Kőbányász park felújításáról idén januárban szavazhattak a kerületiek. A társadalmi egyeztetés alapján elkészített tervek megvalósítása várhatóan augusztus végén kezdődik: több mint ezer cserje, trambulin és új játszóeszközök kerülnek a parkba.
Hamarosan indul a Kőbányász park felújítása

A XVI. utca és a Rózsakert utca sarkán található park fejlesztéséről a lakosság bevonásával döntött Budafok-Tétény önkormányzata. A társadalmi egyeztetés alapján megújulnak a játszótéri elemek, az emlékmű környezete pedig új burkolatot kap. Az éjszakai nyugalom megőrzése érdekében a park zárható lesz a környéken lakók kérésére.

A park játszótéri elemeit a lakók választhatták ki. A válaszadók 84,3 százaléka szavazott a hintára, így egy háromállású hinta (lapülőke, bébihinta, fészekhinta), trambulin és kisgyermekek számára is megfelelő csúszda kap majd helyet a téren, melyre a véleményt nyilvánítók 75,7 százaléka szavazott. A meglévő elemek közül megmarad a mászófalas kombinált mászóka (a válaszadók 72,2 százalékának véleménye alapján), azonban a téren belül új helyre kerül. Az új játszóelemek alá tervezett gumiburkolat a hozzájuk csatlakozó gumidombokkal további játszófelületet ad majd. A gyermekek biztonságát szem előtt tartva a játszóelemeket a sporttértől elkülönítve, a fák árnyékában helyezik el.

A téren az emlékmű körül és a sportpályák környezetében új utcabútorokat, padot, lócát és hulladékgyűjtőt telepít az önkormányzat, valamint megújul a röplabdapálya hálója is. A zaj- és porszennyezettség csökkentése érdekében több mint ezer cserjét ültetnek a lakóházak közelébe.

A társadalmi egyeztetés során a lakosság több mint 50 százaléka szavazott arra, hogy ne szelje keresztül a parkot sétánysáv, így több zöldfelület marad a szabad játékra és a pihenésre.

A kivitelezés 2019 őszén fejeződik be.

Az önkormányzat pályázatot nyújtott be egy street workout tornapályára, mely pozitív elbírálás esetén egy újabb ütemben valósulhat meg a későbbiekben a parkban.