Ugrás a tartalomra

Három meccs – három vereség

2017. december 08. péntek
Nem volt szerencsés az elmúlt két hét a BMTE labdarúgóinak
Három meccs – három vereség

A november vége és a december eleje nem hozott „tavaszt” a BMTE labdarúgóinak, bár mindent megtettek érte – de egy-egy potya(ön)gól vagy hibás bírói döntés pontoktól fosztotta meg a csapatot. Mint ahogy legutóbb, vasárnap is – az előre hozott tavaszi fordulóban –, amikor sűrűn hullott a hó, és háromszor is behullott a labda a saját hálónkba…

Mikulás előtt alig pár nappal az NB II bajnokin a puttonyba öt gól került, sajnos három a miénkbe. (Ugyancsak három került a múlt hét közepén a hálónkba idehaza [0-3] az élvonalbeli Debrecen ellen is a Magyar Kupában, így kiestünk, végül is a papírforma érvényesült.) A BMTE vasárnap jó messzire, Nyíregyházára utazott, ahol már az első félidőben megkaptuk a teljes ajándékcsomagot, három góllal, amire csak eggyel tudtunk válaszolni. A másodikban még eggyel, így kialakult a 3-2-es vereség, ami azért is fájó, mert volt sanszunk a döntetlenre. Még egy negyedóra se telt el, amikor Margitics gyönyörű gólt rúgott, a szépséghiba, hogy a saját hálójába – természetesen pályán kívülre tervezte a mentést, ami nem sikerült. Pár perc múlva egyenlíthettünk volna, helyette azonban mi kaptunk újabb gólt, és ez meg is pecsételte a sorsunkat.
– Az öngóllal odaajándékoztuk ellenfelünknek a győzelmet, voltak lehetőségeink, de nem éltünk velük sajnos – mondta a meccs után Tóth Bálint edző. – Az idei utolsó fordulóban, idehaza, jövő vasárnap nyernünk kell a Dorog ellen. Úgy látszik, az utóbbi hetekben elpártolt tőlünk a szerencse.
Utalt az edző arra, hogy az előző, 19. fordulóban egy héttel korábban, a Budaörstől kaptunk ki idegenben 2-1-re (1-1), holott tőlük is elhozhattunk volna legalább egy pontot. A csúszós pályán nem alakult ki a mérkőzésen folyamatos játék, már a 8. percben hátrányba kerültünk, amit nem sokkal később kiegyenlítettünk, de ezután jött a hibás bírói döntés: az ellenfél védője a lendületben érkező Harsányit Kercsóra lökte, aminek következtében mindkét játékosunknak felszakadt a fejbőre. Harsányit orrcsonttöréssel elvitte a mentő, Kercsó pedig kisebb agyrázkódást szenvedett – szabadrúgást „természetesen” az elkövető csapata kapott, amely később újabb gólt szerzett! A 80. percben Kerekes szabályos gólt rúgott, amit les címén nem adott meg a bíró, így döntetlen helyett vereség lett. Bognár György azt mondta „Csúnya meccs volt”, Tóth Bálint pedig: „Balszerencsés mérkőzés volt ez számunkra, a döntetlen reálisabb lett volna, de hiába tett meg mindent a csapatom, ma nem nyerhettünk...”
A ilyen balszerencsés körülmények között elhullajtott pontok, később megbosszulhatják magukat. Most vasárnap jön az újabb tavaszi forduló a Dorog ellen hazai pályán, ha nyerünk, jövőre „kitavaszodhat” a BMTE-nek… (Temesi László)