Ugrás a tartalomra

Hatalmas gratuláció a budafok-tétényi Csere Gáspár országos bajnoknak!

2017. szeptember 11. hétfő
Magyar bajnoki címet érő második helyet szerzett Csere Gáspár a hétvégi Wizz Air Budapest Félmaratonon. A férfiaknál a kenyai Wycliffe Kipkorir Biwot, a nőknél Kácser Zita lett az első.
Hatalmas gratuláció a budafok-tétényi Csere Gáspár országos bajnoknak!

Csere Gáspár így nyilatkozott a verseny után: „Nagyon örülök, hogy végre megnyertem az országos bajnokságot, az elmúlt két év ezüstjei után, már nagyon szerettem volna győzni . A kenyai futóval nem lehetett tartani a lépést, de most az országos bajnokság megnyerése volt az elsőszámú cél.”

 

A rendező Budapest Sportiroda (BSI) tájékoztatása alapján sorozatban negyedszer nyert kenyai versenyző a férfi mezőnyben, miután az elmúlt három kiírásban Henry Kemboi győzött. akárcsak egy éve - harmadik lett.

 

Eredmények:

 

férfiak:

1. Wycliffe Kipkorir Biwot (Benedek-Team) 1:06:51 óra

2. Csere Gáspár (BEAC) 1:07:18 - magyar bajnok

3. Józsa Gábor (MAC) 1:07:22

 

nők:

1. Kácser Zita (DSC-SI) 1:16:58 óra - magyar bajnok

2. Gulyás Vera (DSC-SI) 1:18:28

3. Szabó Tünde (PVSK) 1:18:57

 

Interjú a célbaérést követően (Forrás: BSI):

 

 

„Magyar Bajnok lettem félmaratonon! :) Csak egy kenyai futó ért be előttem. Kemény futás volt, nehezen ment, de a végére sikerült a tartalékokat jól hasznosítanom. Az időm nem lett annyira jó (01:07:17), de meleg volt nagyon.. Hálás vagyok Istennek, hogy átsegített a nehézségeken (6-15 km között kifejezetten szenvedősen ment), de a végére áttört! :) Köszönöm Szabó Imre edzőmnek, a klubomnak, a BEAC-nak és a főszponzoromnak, az Evopro-nak! Egyúttal a Csapatversenyt is megnyertük! (Gratulálok Farkas Dáriusnak és Dani Áronnak ezért!)” – írta Gazsi a FB oldalán. Interjú Csere Gáspárral itt: https://www.facebook.com/budapestfelmaraton/videos/1789821701068515/


„Wizz Air Félmaraton Országos Bajnokságon a MAC csapatával sikerült a II. helyet megszereznünk, nem olyan sok kellett volna az első helyhez. És immár 4. egyesületemben sikerült a dobogó. Gratulálok mindenkinek!! Szép volt Fiúk!! – Albert Minczér, Józsa Gábor, Gáspár Csere, Farkas Dárius, Áron Kis, Tamas Kovacs és Sándor Fonyó társaságában – Városliget” – olvasható Gazsi FB oldalán.

 

„MAGYAR BAJNOK CSAPATUNK a 32. Wizz Air Budapest Félmaratonon :) Az OB-n Gáspár Csere Áron Dani és jómagam alkottuk a csapatot. Kedden még 38,3 fokos lázzal küzdöttem, úgyhogy hatalmas ajándék volt, hogy egyáltalán el tudtam indulni. Nagyon büszke vagyok ebben az erős mezőnyben, a csapat bajnoki címünkre (a képen 4 olimpikon van) :) Gratulálok a barátaimnak!” – olvasható egy másik másik posztban Csere Gáspár FB oldalán.

 

 

Forrás: www.origo.hu, www.atletika.hu