Ugrás a tartalomra

Hatósági intézkedés: kerítéssel zárta körbe az önkormányzat a Szél utcai „volt tojásgyári” ingatlanokat

2017. október 05. csütörtök
A tulajdonos ezidáig nem tett eleget a felszólításoknak, nem számolta fel a területen uralkodó áldatlan állapotokat, az ott felhalmozott hulladékot nem szállíttatta el.
Hatósági intézkedés: kerítéssel zárta körbe az önkormányzat a Szél utcai „volt tojásgyári” ingatlanokat

Hosszú ideje okoz közegészségügyi problémát a felhalmozott, otthagyott hulladék. Az önkormányzat újabb lépést tett az ügy rendezése, megoldása érdekében.

Az önkormányzat hatósági csoport június 21-én előre nem bejelentett hatósági helyszíni ellenőrzést kísérelt meg a területen, de a tulajdonos távolléte miatt nem tudott bejutni az ingatlanokra. Az ingatlanok tulajdonosa ellen a hulladék nagy mennyisége, illetve a környezet veszélyeztetése miatt hulladékgazdálkodási eljárást indított az önkormányzat hatósági csoportja. Az ingatlanon felhalmozott hulladék birtokosának személyét a mai napig nem sikerült megállapítani.

Az önkormányzat hulladékgazdálkodási igazságügyi szakértőt rendelt ki, hogy pontos felmérés, vizsgálat készüljön a kialakult helyzetről. A szeptember 1-i hatósági ellenőrzésen igazságügyi szakértővel, valamint a kerületi rendőrkapitányság képviselőjével helyszíni szemlét tartottak, amelyen a tulajdonos nem vett részt. A történetek után az önkormányzat hatósági csoportja szeptember 20-án határozattal kötelezte a tulajdonost, hogy az ingatlanokon elhagyott hulladékot gyűjtesse össze és szállíttassa el. Ha az „önkéntes teljesítést” - a jogszabályban előírt 15 napos határidőn belül - nem teszi meg, akkor ezügyben az önkormányzat hatósági csoportja intézkedik.

Az önkormányzat a héten kerítést is építtetett a magántulajdonú érintett ingatlanok telekhatára köré, majd az érintett ingatlanokkal határos önkormányzati terület köré is, hogy ezzel is elejét vegye az újabb hulladéklerakásnak, illetéktelen behatolásnak.  

 

FOTO: KOCSIS ZOLTÁN ::