Ugrás a tartalomra

Hazatér Berci, a basszusgitáros

2018. január 22. hétfő
Folytatódik a Budafoki Big Ban jazzsorozata a Klauzál Házban
Hazatér Berci, a basszusgitáros

A Jazz + Mi + Ti rendezvénysorozat keretében Magyarország egyik legjobb basszusgitárosa, Temesi Berci lép fel február 2-án a Klauzál Házban.

– Milyen emlékei vannak Budafokról? 

– Hadd kezdjem talán azzal, hogy számomra nagyon megtisztelő ez a lehetőség, hogy Budafokon játszhatok! A Budafoki Big Band vezetője, Pusi (Puskás Csaba – a szerk.) jó barátom, hálás vagyok neki a meghívásért! Négy évig Budafokon éltem, jó lesz újra „hazamenni”!

– Több lábon áll, önálló szerzőként és session-zenészként is érvényesül.

– Alkotni, nyomot hagyni magunk után igazán felemelő lehetőség. Szerencsés és hálás vagyok, hogy nem csak ismert előadókat segítve állhatok a színpadon, hanem saját szerzeményeim is megszólalhatnak egyre sűrűbben nem csak a fővárosban, hanem vidéken is, teltházas érdeklődéssel.

– Eddigi pályája során 95 lemezen dolgozott, 150 ismert előadóval zenélt együtt, most 36 társa működött közre a lemezen. Ki az, akit ebből a minőségi sokaságból név szerint kiemelne?

– Sok világszínvonalú muzsikussal dolgozhattam az elmúlt 20 évben. Voltak, akikhez barátság köt, voltak, akik segítettek a pályámon, és voltak persze olyanok is, akiknek én segítettem, és olyanok is, akikkel nincs napi kapcsolatom, de kölcsönös tiszteletet táplálunk egymás iránt a mai napig. Tátrai Tibornak, Szolnoki Petinek nagyon hálás vagyok, hogy elfogadták a meghívásomat. Büszke vagyok a feltörekvő fiatal zsenikre (Gerendás Dani/Füstös Bálint a Margaret Islandből), és arra, hogy egyszerre 10 kiváló basszusgitáros – köztük Póka Egon és Szappanos György – egy dalban egyszerre muzsikál az új lemezen úgy, ahogy azt még senki sem tette meg a világon.

– „Részemről kultúrmisszió” - mondta nemrég a zenélésről. 

– Valóban kultúrmisszió ez a részemről: tisztelegni a nagyok előtt, és bemutatni a világszínvonalú fiatal generációt.

– Három éve Elégedettség címmel írt motivációs könyvet. A rengeteg teendője mellett tervez új könyvet az idén?

– 2014. február 14-én jelent meg e-könyv formátumban a motivációs munkám. Ennek bővített, oktatási anyaggal felturbózott nyomtatott változatával 2018. február 14-én ismerkedhet meg a közönség.

– Mit tudhatunk az idei terveiről?

– Ahogy minden évben, idén is sok dolgom lesz: tévés zenei rendezések, dokumentumfilm a tavalyi koncertekről, könyvmegjelenés, új lemezanyag megírása, zenei oktatási reform kidolgozása, rendhagyó énekórák, koncertek, lemezfelvételek várnak rám. Nem fogok unatkozni...! (Szilágyi László)