Ugrás a tartalomra

Hová tűnt a Promontor Televízió?

2018. május 28. hétfő
A televíziós csatorna helyett internetes videókkal számolnak be a helyi eseményekről
Hová tűnt a Promontor Televízió?

Január óta sokakban felmerült a kérdés, hogy a tíz évig működő kerületi Promontor Televízió vajon miért sötétült el. Erre a kérdésre Viszkocsil Dóra, a csatorna egykori szerkesztő-riportere ad választ, aki most az új, ezt helyettesítő felület szerkesztője.

– Egy ideje már hiába keressük a Promontor TV-t. Mi történt?

– Több mint négy hónapja a Promontor Televízió befejezte sugárzását a UPC kábelszolgáltatón. Az önkormányzat továbbra is támogatja a kerületiek tájékoztatását, így a médiafogyasztási szokásokat figyelembe véve inkább internetes felületen folytatjuk tovább a munkát. Előtte is számos kérdés érkezett a lakosság részéről, hogy az általunk forgatott tudósításokat mikor tudják a világhálón megnézni. Az átállásnak köszönhetően sokkal gyorsabban kerülnek fel a rövidebb összefoglaló anyagok az internetre.

– Tervezik-e, hogy egyszer újra sugározni fognak? Fontosnak tartják-e 2018-ban a televíziós jelenlétet?

– A munkatársaimmal folyamatosan azon gondolkodunk, hogy miként tudjuk felvenni a versenyt a hírek világában. Mindig a szemünk előtt lebeg, hogy gyorsan, pontosan, minél érdekesebben készítsük el tudósításainkat. Ma ezeket az anyagokat a legtöbb emberhez az interneten keresztül tudjuk eljuttatni. De ha a lehetőségek adottak lesznek – például nemcsak egy kábelszolgáltatónál lenne látható a televízió, hanem kettőnél vagy háromnál is –, akkor újraindulhatnánk. Jelenleg sokféle újításon gondolkodik a stáb, de ez legyen meglepetés!

– Azt el lehet árulni, hogy milyen témák fognak a középpontban állni?

– Persze, a már megszokott és rendkívül népszerű témák mellett, mint például az ifjúsági programok, a kerületben történő fejlesztések bemutatása, a civilek rendszeres rendezvényei, szeretnénk a sportot is visszahozni a kínálatunkba, mert a foci- és a kosárlabdameccsek közvetítése mindig sok nézőt hozott. De fontos számunkra a többi sportág is, hiszen rengeteg ifjú tehetség él kerületünkben.

– Kiknek készítitek a videókat, ki a célközönség?

– Kerületi média lévén elsősorban Budafok-Tétény lakóinak készítjük videóinkat. Az óvodás korosztálytól a szépkorúakig mindenkit megszólítunk. Rengeteg eseménnyel büszkélkedhet a kerület, amelyeken mi is rendszeresen ott vagyunk, legyen az gyermekprogram, egyházi esemény, kiállításmegnyitó, civil megmozdulás, önkormányzati fejlesztés, környezetvédelem vagy éppen szociális segítségnyújtás. Kollégáimmal úgy készítjük el az anyagokat, hogy azok más kerületekben élőknek is szóljanak. Nem egy visszajelzést kaptunk, hogy a videónk megtekintése után döntöttek úgy, ellátogatnak erre a csodálatos helyre.

– Hol találhatók meg a videók?

– 2018. január 1-jétől a Budafok-Teteny You Tube-csatornára töltjük fel az elkészült videóinkat, de sok zenés etűd található a kerület Facebook-oldalán is. A videók többsége természetesen a Budafokteteny.hu oldalra is felkerül.

(Tóth Eszter)