Ugrás a tartalomra

Ideiglenes változások a 41-es villamos közlekedésében

2018. február 09. péntek
A 41-es villamossal közlekedőknek érdemes indulás előtt tájékozódni, hiszen hétvégétől átmenetileg több változás is érvényben lesz a vonalon.
Ideiglenes változások a 41-es villamos közlekedésében

A 41-es villamos 2018. február 12-én (hétfőn) az első járatindulástól a városközpont irányú vágányon közlekedik a Rózsavölgy felső és a Kelenvölgy-Péterhegy megállóhely között a patakmeder helyreállításának befejezéséig, mert a Hosszúréti-patakmeder állapota miatt szükséges munkálatokat végezni a helyszínen, így ideiglenesen szüneteltetni kell a villamosközlekedést a patak melletti vágányon. Az egy vágányú közlekedési rend kialakítása érdekében a 41-es villamos helyett 2018. február 10-én (szombaton) egész nap, valamint 2018. február 11-én (vasárnap) 20:00-tól az utolsó járatindulásig pótlóbuszok közlekednek a Budafoki elágazás és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között mindkét irányban. 

A 41-es villamos 2018. február 10-én (szombaton) az első járatindulástól február 11-én (vasárnap) az utolsó járatindulásig módosított útvonalon közlekedik mindkét irányban a „V4 Farsang” miatt. A rendezvény ideje alatt a 41-es villamos a Rudas Gyógyfürdő és a Szent Lukács Gyógyfürdő megállóhelyek között módosított útvonalon, mind a két irányban a Krisztina körút–Széll Kálmán tér–Margit körút útvonalon közlekedik. A Margit híd, budai hídfő H, a Bem József tér, a Batthyány tér M+H, a Halász utca, a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár megálló mindkét irányban kimarad. A szerelvénynek ideiglenesen a Döbrentei tér és a Déli pályaudvar között az 56A; a Széll Kálmán tér és a Margit híd, budai hídfő között a 17-es villamos érintett megállóhelyein állnak meg.

Forrás és további információk: Budapest Közlekedési Központ

Nyitókép: http://bkk.hu/2018/02/valtozik-ideiglenesen-41-es-villamos-kozlekedese-2018-februar-10-etol/

Ideiglenes változások a 41-es villamos közlekedésében