Ugrás a tartalomra

Idén is virágba borul a kerület

2018. március 21. szerda
Az önkormányzat idén ismét egynyári és balkonvirágok felajánlásával járul hozzá, hogy minél több virágos terület legyen Budafok-Tétényben.
Idén is virágba borul a kerület

2018. április 20-ig jelentkezhetnek a programra azok, akik virágok ültetésével szeretnék szebbé tenni környezetüket. Az önkormányzatnak köszönhetően évről évre nő a virágos közterületek száma.

Virágágyások beültetésére lakcímenként maximum 50 db egynyári növényt, vagy utcafrontra néző balkonok díszítésére pedig lakásonként maximum 10 db növényt ajánl fel az önkormányzat vegyesen, melynek neveléséhez a szükséges ládákat, virágföldet és a gondoskodást a jelentkezőknek kell biztosítaniuk. A virágágyások esetében a növényeket közterületi részekre, főként főútvonalak és gyűjtőutak mentén, az úttest és a járda közötti zöldfelületi sávba kérjük beültetni, vagy ahol erre nem alkalmas a terület, a kerítések előtti közterületi zöldsávba, esetleg megfelelő tartóba, edénybe. A növények kiválasztásának és pontos darabszámának meghatározását megelőzően a Polgármesteri Hivatal illetékes szakembere helyszíni szemlét tart. A programra magánszemélyek és intézmények jelentkezését is várják.

A növényeket várhatóan idén is május végén vehetik át a jelentkezők. A pontos időpontokat május közepéig tesszük közzé a Városházi Híradóban és a honlapon.

A jelentkezési lapok letölthetők innen. A kitöltött lapok a Camponában található Kormányablak önkormányzati ügyfélszolgálati pultjánál és a Városháza portáján adhatók le, vagy elküldhetik e-mailben is a viragositas@bp22.hu címre.

A fotó a tavalyi virágosztás során készült.

Idén is virágba borul a kerület

Fotó: Kocsis Zoltán